Uutiset

Venäjä ja Ukraina sopineet kuuden humanitaarisen käytävän avaamisesta, kertoo Ukrainan varapääministeri – listalla mm. Mariupolin satamakaupunki

Venäjä ja Ukraina ovat sopineet täksi päiväksi 12 tunnin tulitauosta evakuointialueilla. Lehtikuva// AFP / SERGEY BOBOK

Venäjä ja Ukraina ovat sopineet täksi päiväksi 12 tunnin tulitauosta evakuointialueilla. Tarkoitus on luoda kuusi humanitaarista käytävää evakuointeja varten, kertoo Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshtshuk Telegram-viestipalvelussa julkaistulla videolla.

Humanitaarisen käytävän ja alueellisen tulitauon on tarkoitus toimia tänään aamuyhdeksän ja iltayhdeksän välisenä aikana.

Paikallisviranomaiset kertoivat aiemmin Sumyn evakuointien jatkuvan Pultavan kaupunkiin.

Eilen alkaneiden Sumyn kaupungin evakuointien lisäksi tänään on tarkoitus avata humanitaarisia käytäviä myös Energodarista ja Mariupolista Zaporizhzhjan kaupunkiin, Volnovahasta Pokrovskiin sekä Izjumista Lozovaan.

Lisäksi Kiovaan suuntautuvia käytäviä on tarkoitus avata pääkaupungin lähellä sijaitsevista Irpinistä, Butshasta, Vorzelista, Borodjankasta ja Hostomelista.

Sumysta evakuoitu eilen noin 5 000 ihmistä

Ukrainan presidentin kanslian mukaan tiistaina Koillis-Ukrainassa sijaitsevasta Sumystä evakuoitiin noin 5  000 ihmistä. Eilen iltapäivällä ukrainalaisviranomaiset kertoivat lisäksi lähes 3  000 ihmisen evakuoinnista Kiovan lähellä sijaitsevasta Irpinin kaupungista.

Vereshtshuk vetosi tämänpäiväisessä videoviestissään Venäjään, että se pitäisi yllä sovittua tulitaukoa alueilla.

–  Olemme saaneet negatiivisia kokemuksia siitä, ettei kyseisenlaisia sitoumuksia pidetä, Vereshtshuk kertoi viitaten Ukrainan eiliseen yritykseen luoda humanitaarinen käytävä Mariupoliin.

Ukrainan puolustusministeriö syytti eilen Venäjää Mariupolin humanitaarisen käytävän estämisestä.

–  Vihollinen on hyökännyt humanitaarisen käytävän suuntaan, puolustusministeriö kertoi Facebookissa tiistaina.

Eilen YK:n pakolaisjärjestö UNHCR kertoi, että Ukrainan sotaa on paennut ulkomaille jo yli kaksi miljoonaa ihmistä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic