Uutiset

Venäjällä vahvistettujen koronatartuntojen kasvu ei laannu – Sairaalapalojen syyksi epäiltyjen hengityskoneiden käyttö kiellettiin

Koronaepidemian leviäminen sai Venäjällä eilen jälleen uudet julkiset kasvot, kun presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi saaneensa tartunnan ja olevansa sairaalahoidossa. Kuva: EPA

Venäjällä on vahvistettu eilisen jälkeen 10  028 uutta koronatartuntatapausta. Tartuntojen määrä on lisääntynyt maassa joka päivä yli 10  000:lla nyt jo viikon ajan.

Yhteensä Venäjällä on tartuntoja rekisteröity yli 242  000 kappaletta. Worldometer-sivuston mukaan Venäjän edellä ovat tartuntojen määrässä enää Yhdysvallat ja Espanja.

Koronakuolemien virallinen määrä on Venäjällä edelleen suhteellisen alhainen, reilut 2  200.

Suhteessa väkilukuun Venäjällä on tartuntoja 1  660 ja kuolemia 15 tapausta miljoonaa asukasta kohden. Suomen vastaavat suhdeluvut olivat eilen 1  083 ja 50.

Koronaepidemian leviäminen sai Venäjällä eilen jälleen uudet julkiset kasvot, kun presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi saaneensa tartunnan ja olevansa sairaalahoidossa.

Venäjää ovat järkyttäneet myös kuusi kuolonuhria vaatineet tulipalot koronapotilaita hoitavissa sairaaloissa Pietarissa ja Moskovassa. Maan terveysviranomaiset ilmoittivat tänään kieltäneensä sairaaloissa käytettyjen Aventa-M-hengityskoneiden käytön toistaiseksi.

Venäläisvalmisteisten laitteiden epäillään aiheuttaneen tulipalot.

Uusimmat

Fingerpori

comic