Uutiset

Venäjän ilmavoimien komentaja: Uusi superhävittäjä otetaan käyttöön ensi vuonna

Venäjän ilmavoimien komentajan

Viktor Bondarevin

mukaan Venäjä ottaa uuden Suhoi T-50 -hävittäjän käyttöönsä ensi vuodesta alkaen.

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan kenraali Bondarev kertoi hävittäjähankinnan tilanteesta lehdistölle ja ilmoitti, että ilmavoimat saa koneen testit päätökseen ensi vuonna. Sen jälkeen uusia hävittäjiä aletaan ottaa ilmavoimien yksiköiden käyttöön 20–24 kappaletta vuosittain.

Suhoi T-50 Venäjän ensimmäinen viidennen sukupolven hävittäjä. Viidennen sukupolven hävittäjiksi kutsutaan uusia konemalleja, joissa hyödynnetään häiveteknologiaa, kehittyneitä tietojärjestelmiä ja entistä parempia lento-ominaisuuksia.

Viidennen sukupolven hävittäjiä on käytössä vasta Yhdysvalloilla. Lockheed Martinin ilmaherruushävittäjä F-22 otettiin käyttöön viime vuosikymmenellä ja Yhdysvaltain Hornetien korvaajaksi suunniteltu F-35 on parhaillaan tulossa palveluskäyttöön.

Suomen uudeksi hävittäjäksi ovat F-35:n lisäksi ehdolla Saabin Gripen, Dassault Aviationin Rafale, Boeingin Super Hornet sekä Eurofighter Typhoon. Neljä viimeksi mainittua luokitellaan yleensä 4,5-sukupolven hävittäjiksi, koska niissä on jo käytössä viidennen hävittäjäsukupolven tekniikkaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti