Uutiset

Venäjän koronavirustartuntojen määrä ohitti Kiinan

Venäläisiä kehotettiin välttämään lomamatkoja toukokuun alkupuolen lomapäivien aikana.
Suojapukuun pukeutunut terveystyöntekijä odotteli testattavia liikuteltavassa koronaviruslaboratoriossa moskovalaisessa liikekeskuksessa maanantaina. Kuva: epa08385697
Suojapukuun pukeutunut terveystyöntekijä odotteli testattavia liikuteltavassa koronaviruslaboratoriossa moskovalaisessa liikekeskuksessa maanantaina. Kuva: epa08385697

Venäjän koronavirustartuntojen määrä ohitti maanantaina Kiinan vastaavat luvut.

Kaikkiaan Venäjällä on todettu koronavirusta 87 147 tartuntaa, kun Kiinassa luku nousi maanantaina 82 830:een. Venäjällä raportoitiin maanantaina 6 198 uudesta tautitapauksesta. Edellisenä päivänä uusia tapauksia oli ollut 6 361.

Viimeisten 24 tunnin aikana Venäjällä on kuollut covid-19-tautiin 50 ihmistä. Kaikkiaan tautiin kuolleita on tähän mennessä noin 800 ihmistä.

Johtava terveysviranomainen varoitti sunnuntaina, että Venäjällä voidaan kokea uusi piikki koronavirustapauksissa, mikäli ihmiset kiertävät eristystoimenpiteitä toukokuun alussa koittavien vapaapäivien aikana.

Anna Popova, joka johtaa Venäjän kuluttajien terveyttä seuraavaa toimistoa, sanoi maan pystyneen toistaiseksi välttämään tapausten huipun. Näin jatkuu ”vain jos emme anna periksi lomapäivinä”.

Toukokuun 1. ja 11. päivän välillä on vain muutama työpäivä Venäjällä tänä vuonna. Vapun ja voitonpäivän pitkien viikonloppujen välillä moni ottaisi normaalisti lisävapaita matkustaakseen.

”Olemme sen velkaa itsellemme ja rakkaillemme”

Venäjä on julistanut eristystoimenpiteitä ympäri maata mukaan lukien pääkaupungissa Moskovassa, jossa virus on levinnyt pahimmin.

Moskovalaiset saavat mennä ulos vain ostamaan ruokaa tai lääkkeitä tai menemään sairaalaan sairastuttuaan. Ulos saa myös mennä ulkoiluttamaan koiraa tai viemään roskia. Kaikkea muuta kaupungilla liikkumista varten pitää olla digitaalinen lupa.

Popova kehotti venäläisiä pysymään kotona lomapäivien ajan, jotta pandemia saataisiin kuriin.

– Olemme sen velkaa itsellemme ja rakkaillemme, hän sanoi Reutersin mukaan.

Presidentti Vladimir Putin ilmoitti tässä kuussa, että Venäjä peruu toukokuun 9. päivän juhlallisuudet, joihin kuuluisi massiivinen sotilasparaati Punaisella torilla kun tulee kuluneeksi 75 vuotta siitä, kun Neuvostoliitto voitti toisen maailmansodan.

Puolustusministeriö kertoi sunnuntaina, että 874 sotilasta on saanut koronaviruksen maaliskuun jälkeen. Myös 779 kadettia ja sotilasakatemian opiskelijaa eri puolilla maata on sairastunut tautiin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic