Uutiset

Venäjän Lavrov: Rauhanturvaajien lähettäminen Ukrainaan voisi johtaa yhteenottoon Venäjän ja Naton joukkojen välillä

Venäjän ulkoministeri väittää Yhdysvaltojen yrittävän hankaloittaa Ukraina-neuvotteluja.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syyttää Yhdysvaltoja siitä, että maa yrittäisi hankaloittaa Venäjän ja Ukrainan välisiä neuvotteluja. Lehtikuva/ / AFP / EVGENIA NOVOZHENINA

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov syyttää Yhdysvaltoja siitä, että maa yrittäisi hankaloittaa Venäjän ja Ukrainan välisiä neuvotteluja.

Puhuessaan opiskelijoille Moskovassa Lavrov sanoi Ukrainan vaihtavan jatkuvasti kantaansa. Ulkoministerin mukaan ”on vaikea välttää vaikutelmaa, että amerikkalaiset kollegamme pitävät heitä kädestä”.

Lavrov väitti Yhdysvaltojen pitävän itselleen epäedullisena sitä, että ”prosessi” Ukrainassa päättyisi nopeasti.

Sota Ukrainassa on jatkunut lähes kuukauden Venäjän hyökättyä maahan 24. helmikuuta. Venäjä on pyrkinyt maalaamaan operaatiosta kuvaa prosessina tai tarkasti rajattuna sotilasoperaationa suoran hyökkäyssodan sijasta.

Lisäksi Lavrov sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, että rauhanturvaajien lähettäminen Ukrainaan voisi johtaa suoraan yhteenottoon Venäjän ja Naton välillä.

Puola ehdotti viime viikolla, että Ukrainaan pitäisi lähettää kansainvälisiä rauhanturvaajia. Lavrovin mukaan ehdotus olisi ”vaarallinen ja harkitsematon”.

Uusimmat

Fingerpori

comic