Uutiset

Venäjän maastopalot levinneet Lappiin –rajanylityspaikka Inarissa kiinni

Venäjän maastopalot ovat levinneet rajan yli Suomeen. Maastopalot ovat levinneet Venäjältä Suomeen Inarin Raja-Joosepissa Paavonpalo–Lutto -alueella.

-Venäjän puolella rintaman leveys on useita kilometrejä, toteaa Lapin pelastuslaitoksen tiedotuspäällikkö Ari Soppela.

Venäjän puolella maastoa palaa myös itärajan tuntumassa Sallassa aivan rajan tuntumassa. Rajavartiolaitoksen arvion mukaan tämän paloalueen etäisyys Suomen rajasta on noin kilometri.

Sallan tuntumassa Suomen rajaa lähestyvä maastopalo on Lapin Rajavartiolaitoksen valvonnassa. Rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan Sallan alueen tilannetta seurataan tähystämällä.

Sallan Kotolassa on varauduttu sammutustehtäviin. Lisäksi Suomen viranomaisilla on käynnissä tiedusteluvaihe Venäjän viranomaisten kanssa.

Virka-apua varusmiehiltä

Maastopaloa on tällä hetkellä sammuttamassa Lapin pelastuslaitoksen yksiköitä.

Lapin rajavartiosto on lähettänyt sammutustöihin virka-apuna Lapin pelastuslaitokselle toistakymmentä Ivalon Rajajääkärikomppanian varusmiestä yhdessä kouluttajien kanssa.

-Venäjän rajavartiopalvelulta saadun tiedon mukaan palo on ylittänyt Lotta-Murmansk -tien Lotan rajanylityspaikan itäpuolelta ja se luo tällä hetkellä estettä rajanylityksille Venäjän puoleisen Lotan rajanylityspaikan kautta, yleisjohtaja kapteeni Raimo Oja Lapin rajavartiolaitokselta toteaa antamassaan tiedotteessaan.

Lapin rajavartiosto muistuttaa, että metsäpalovaroitukset on otettava vakavasti ja ihmisten on toimittava niiden mukaan. Lisäksi Rajavartiolaitos pyytää Lapin alueella liikkuvia ihmisiä välttämään Raja-Joosepin alueella rajavyöhykkeelle menoa.

.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic