Uutiset

Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin siirto epävarmaa – Lähipiirin mukaan siirtokielto uhkaa Navalnyin henkeä

Ambulanssilento on jo lähtenyt Saksasta, mutta venäläislääkäreiden mukaan Navalnyin kunto on liian heikko siirrettäväksi. Oppositiojohtajan tiedottajan mukaan lääkäreiden mieli vaihtui "Kremlin painostuksesta."
Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tila on hengenvaarallinen. Hän joutui sairaalahoitoon suoraan lentokoneesta, jolla hän matkusti Moskovasta Keski-Siperiaan Tomskiin. Kuva: YURI KOCHETKOV
Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tila on hengenvaarallinen. Hän joutui sairaalahoitoon suoraan lentokoneesta, jolla hän matkusti Moskovasta Keski-Siperiaan Tomskiin. Kuva: YURI KOCHETKOV

Venäjän oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin siirto saksalaiseen sairaalaan on epävarmaa.

Omskilaisen sairaalan lääkäreiden mukaan Navalnyin tila on edelleen niin epävakaa, ettei häntä voida siirtää hoidettavaksi toiseen maahan.

Saksalainen Cinema for Peace Foundation -säätiö kertoi torstai-iltana, että se lähettää ambulanssikoneen hakemaan myrkytetyksi epäillyn venäläisen oppositiojohtajan Berliiniin.

Ambulanssilennon pitäisi laskeutua Venäjälle tänään puolen päivän aikaan paikallista aikaa.

Navalnyin tiedottaja Kira Jarmysh kertoo Twitterissä, että kielto siirrolle tarkoittaa suoranaista uhkaa Navalnyin hengelle.

Jarmysh on sanonut epäilevänsä sitä, ettei kyseessä ole lääkäreiden päätös, vaan siirtokiellon takana on Kremlin käsky.

Navalnyi on tällä hetkellä koomassa ja kytkettynä hengityskoneeseen. Tiedottajan mukaan Omskin sairaalassa ei ole esimeriksi tarvittavia laitteita Navalnyin hoitamiseksi.

Lääkärit eivät ole lupauksistaan huolimatta pystyneet antamaan Navalnyille tarkempaa diagnoosia.

Lääkäri: Ennen siirtoa selvitettävä useita oikeudellisia kysymyksiä

Omskin sairaalan lääkärin Alexander Murakhovskyn mukaan mahdollisia diagnooseja voi olla viisi ja testien tulokset saadaan parin päivän kuluessa.

Hän on myös kieltäytynyt vastamaasta siihen, onko Navalnyi myrkytetty. Murakhovskyn mukaan nyt pitäisi ratkaista myös useita oikeudellisia kysymyksiä, ennen kuin siirto on mahdollinen.

Aleksei Navalnyi sairastui lentomatkalla Moskovasta Keski-Siperiaan. Lentomatkan aikana hän oli juonut teetä, jonka jälkeen hän alkoi voida pahoin. Syyksi epäillään myrkytystä.

Uusimmat

Fingerpori

comic