Uutiset

Venäjän presidentti Putin saapui Suomeen – kaikki valmiina huipputapaamiseen Trumpin kanssa

Venäjän presidentti Vladimir Putin on vihdoinkin saapunut Suomeen tavatakseen Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin Presidentinlinnassa. Trump seurueineen saapui Helsinkiin jo sunnuntaina noin iltayhdeksältä. Donald ja Melania Trump yöpyivät Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevalla hotelli Kalastajatorpalla.

Putinin kone laskeutui Helsinki-Vantaan lentokentälle noin kello 13, jolloin huippukokouksen piti alkaa Presidentinlinnassa.

Putinia oli vastaanottamassa pitkä letka mustia autoja, mutta huomattavasti vähemmän lehdistön edustajia kuin Trumpia sunnuntaina. Pääasiassa paikalla oli venäläisiä toimittajia.

Putin laskeutui koneen eteen levitetylle punaiselle matolle noin kymmenen minuuttia koneen laskeutumisen jälkeen. Venäjän presidentti ei paljon vilkutellut ympärilleen, vaan riisui puvuntakkinsa ja meni sisään erikoisvalmisteiseen limusiiniinsa.

Minuuttia myöhemmin mustien autojen letka lähti ajamaan lentokentän halki ja kohti Helsinkiä.

Turvajärjestelyt olivat mittavat Helsinki-Vantaan lentokentällä ja sen sisäänmenoteillä Putinin saapumisen aikana. Paikalla oli muun muassa huomattava määrä aseistettuja poliiseja, ja Rajavartiolaitoksen helikopteri pörräsi kaiken aikaa ilmassa. Ennen VIP-terminaaliin johtavaa tietä oleville alueille oli kerääntynyt kiinnostunutta yleisöä jonkin verran.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic