Uutiset

Venäjän tulli vapautti 21 rahoitusyhtiötä autovakuudesta

Osan autoista voi sittenkin viedä ilman vakuutta rajan yli.
Venäjän tulli ilmoitti maanantaina, että 21 rahoitusyhtiön omistamien ajoneuvojen haltijat saavat ylittää Venäjän rajan ilman vakuusmaksua.

Venäjän tulli ei vaadi vakuutta 21 rahoitusyhtiöltä, joiden tiedot Suomen tulli on toimittanut Venäjän tullille.

Suomen tullilla on rahoitusyhtiöiltä kirjallinen lupa tietojen antamiseksi.

Venäjän tullin mukaan listalla olevilla yrityksillä ei ole maksamattomia tullimaksuja tai sakkoja eikä Venäjän federaation alueelta viemättömiä yksityiskäytössä olevia ajoneuvoja. Siksi he eivät vaadi vakuutta maahantulon yhteydessä listalla olevien yritysten omistamista autoista.

Venäjän tulli on jo lähettänyt alueellisille tulliviranomaisille määräyksen vakuudesta vapauttamiseksi. Suomen tulli on puolestaan ilmoittanut rahoitusyhtiöille Venäjän tullin päätöksestä.

Suomen tulli tiedotti tiistaina, että se täydentää lähettämäänsä listausta tarpeen mukaan ja välittää sen edelleen Venäjän tullille tiedoksi.

Autojen haltijat voivat varmistaa omilta rahoitusyhtiöiltään, kuuluuko heidän autonsa omistava rahoituslaitos vakuudesta vapautettujen joukkoon.

Suomen tulli ei julkistanut tiistaina rahoitusyhtiöiden nimiä.

Taustalla lakimuutos

Pari viikkoa sitten Venäjän tulli alkoi käännyttää rahoitusyhtiöiden omistamia autoja takaisin Suomeen maiden välisellä rajalla.

Syynä olivat muutokset Venäjän tullisääntelylaissa.

Lakimuutoksen mukaan ulkomaisessa rekisterissä ja yksityiskäytössä olevia saman omistajan nimiin rekisteröityjä ajoneuvoja saa olla samanaikaisesti Venäjän alueella väliaikaisesti tullitta vain yksi kappale. Seuraavista samaan aikaan Venäjän alueelle saapuvista ajoneuvoista on asetettava maahantuontiverojen suuruinen vakuus, jonka määrä voi olla tuhansia euroja.

Lakimuutos esti käytännössä rahoitusyhtiöiden omistamien ajoneuvojen haltijoiden matkat Venäjälle.

Venäjän tulli ehdotti, että jos se saa ennakkoon tiedon luotettavasti toimivista rahoitusyhtiöistä Suomen tullilta, se voi vapauttaa harkintansa mukaan kyseisten yhtiöiden omistamat autot vakuuden asettamisesta.

Uusimmat

Fingerpori

comic