Uutiset

Venäläinen rekka ajoi tien reunalla riidelleiden päälle – poliisi avaa kaksi kuolonuhria vaatineen tapauksen kulkua

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta Luumäen kolariin. Kuva: Kimmo Penttinen
Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta Luumäen kolariin. Kuva: Kimmo Penttinen

Kahden ihmisen kuolemaan johtaneen Luumäen kolarin tutkinta on edennyt. Valtatie kuudella viime yönä tapahtuneessa kolarissa venäläinen rekka jyräsi kuoliaaksi kaksi henkilöä.

Neljän hengen seurue oli pysäyttänyt auton Jurvalan kohdalla niin, että auto jäi osittain ajoradalle. Poliisin mukaan pysähtymisen syy oli luultavasti henkilöiden välinen riita, jota kolme autossa ollutta henkilöä olivat nousseet selvittämään.

Auton kuljettaja oli jäänyt istumaan paikalleen. Kolmikko meni auton takapuolelle tai sivulle ja takaa tullut rekka törmäsi ajoradalle olleisiin henkilöihin ja autoon. Vuonna 1979 syntynyt kymenlaaksolainen nainen ja vuonna 1996 syntynyt kymenlaaksolainen mies menehtyivät välittömästi.

Kolmas henkilö, 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui.

Poliisin tiedon mukaan onnettomuudessa loukkaantuneen miehen vammat eivät ole vakavia. Poliisi myös oikaisee aiempaa tietoa siitä, että autossa istunut vuonna 1995 syntynyt kymeenlaaksolainen nainen olisi loukkaantunut. Näin ei kuitenkaan ole.

Onnettomuushetkellä pimeää

Rekkaa kuljettanutta, vuonna 1983 syntynyttä venäläistä miestä epäillään tässä vaiheessa esitutkintaa liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Tapahtuma-aikana oli pimeää. Esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut mahdollisuuksia havaita tiellä olleita henkilöitä.

Luumäki sijaitsee Kouvolan ja Lappeenrannan puolivälissä. Palomestari Arto Tainan mukaan sää oli yön aikana Luumäellä hyvä, ja tie onnettomuuspaikalla oli kuiva, STT kirjoittaa. STT kertoo myös, että pelastuslaitoksen mukaan tiellä on onnettomuuspaikan kohdalla kaksi kaistaa kumpaankin suuntaan.

Onnettomuus sattui Kouvolan suuntaan menevillä kaistoilla. Tie onnettomuuspaikalla on suora.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti