Uutiset

Venäläisten vaaleihin sekaantuminen jälleen tapetilla – 12 venäläistä sai eilen syytteet, Trump ohjaa vastuuta Obaman hallinnolle

Perjantaina uutisoitiin 12 venäläisen saamista syytteistä Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin sekaantumiseen liittyen. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump heitti lauantaina pallon presidentti Barack Obaman hallinnolle ja kysyi, miksi hän ei puuttunut vaalien vaikuttamisyrityksiin vuoden 2016 presidentinvaaleissa, kertoo Reuters.

Trump on aiemmin kertonut aikovansa keskustella vaaleihin sekaantumisesta tapaamisessaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

-Tarinat, jotka kuulitte 12 venäläisestä eilen tapahtuivat Obaman hallinnon aikaan, ei Trumpin hallinnon aikaan, Trump kirjoitti lauantaina Twitterissä.

-Miksi he eivät tehneet asialle mitään, erityisesti kun raportoitiin, että FBI tiedotti asiasta presidentti Obamaa syyskuussa, ennen vaaleja, Trump kysyi tviitissään.

Trump pohti myös tviiteissään myös sitä, missä ovat käytössä olleet tietokoneiden palvelimet ja miksi FBI ei takavarikoinut niitä.

Golfia ja tapaamisia Skotlannissa ennen matkaa Helsinkiin

Presidentti Trump matkusti Skotlantiin ennen tapaamistaan Putinin kanssa.

Presidentti kertoi Twitterissä aikovansa viettää seuraavat kaksi päivää ennen Helsingin-tapaamista erilaisten tapaamisten, puheluiden ja golfin parissa.

-Sää on kaunis ja tämä paikka uskomaton! Huomenna menen Helsinkiin maanantaita varten, jolloin tapaan Vladimir Putinin, Trump tviittasi.

Presidenttien tapaamisen ylle ilmestyi eilen pitkä varjo Yhdysvalloista. Maan oikeusministeriö ilmoitti syytteistä 12 venäläistä vastaan vaaleihin vaikuttamisesta osana erikoistutkija Robert Mullerin tutkimuksia, kirjoittaa CNN. Heitä syytetään osallistumisesta ”jatkuvaan pyrkimykseen” hakkeroida demokraattien sähköposteja ja tietokoneverkkoja.

Reuters kirjoittaa, että tiedustelupalvelun jäsenet seurasivat myös Hillary Clintonin kampanjaan osallisten tietoliikennettä ja varastivat suuria määriä dataa. CNN:n mukaan kaikki 12 syytettyä ovat Venäjän sotilastiedustelupalvelun GRU:n jäseniä

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic