Uutiset

Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa

Jotkut Trumpin virkailijat ounastelevat presidentti Maduron piirin olevan "asteittain murtumassa".
Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on myöntänyt hallintonsa suorat yhteydet Yhdysvaltain hallintoon. Kuva: MIRAFLORES PRESS / HANDOUT
Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on myöntänyt hallintonsa suorat yhteydet Yhdysvaltain hallintoon. Kuva: MIRAFLORES PRESS / HANDOUT

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro on vahvistanut, että hänen hallintonsa on neuvotellut ”kuukausia” Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin edustajien kanssa, kertoo Guardian-lehti. Aiemmin kerrottiin, että hänen kakkosmiehensä olisi neuvotellut hänen erostaan Yhdysvaltain kanssa.

– Vahvistan että kuukausien ajan olemme olleet yhteyksissä Donald Trumpin johtaviin virkailijoihin… suoraan luvallani, Maduro sanoi tv-puheessa tiistai-iltana.

Maduro lisäsi, että eri kontakteja on ollut erilaisten kanavien kautta.

Maduron kommentit tulivat sen jälkeen kun Yhdysvaltain mediassa väitettiin hänen luotetun miehensä Diosdado Cabellon olleen ”salaisissa yhteyksissä” Trumpin virkailijoiden kanssa.

Cabello johtaa Maduroa kannattavaa perustuslakia säätävää kansankokousta. Jotkut Trumpin virkailijat ovat kertoneet, että yhteydet Yhdysvaltoihin osoittavat Maduron piirin ”asteittain murtuvan”.

Maduron hallintoa yritetään ”säikäyttää”

Venezuelan tuntijat tervehtivät raportteja yhteyksistä skeptisyydellä.

– Mielestäni Yhdysvallat yrittää tehdä jonkinlaista psykologista operaatiota, yrittäen säikäyttää Maduron hallinnon ihmisiä, sanoi Guardianille
Christopher Sabatini, joka on Latinalaisen Amerikan tuntija Chatham House -ajatushautomossa.

Maduro myönsi yhteydet kertoen olevansa etsimässä tapoja, joilla ”presidentti Donald Trump todella kuuntelisi Venezuelaa ja totuutta 21. vuosisadan bolivarilaisesta vallankumouksesta”.

Aiemmin Trump kertoi toimittajille, että ”me keskustelemme Venezuelan eri edustajien kanssa. En halua kertoa kuka, mutta puhumme hyvin korkealla tasolla”, hän sanoi.

Maduro ja oppositiojohtaja Juan Guaidon delegaatio ovat tavanneet Barbadoksella yrittäen ratkaista maan poliittisen umpikujan. Venezuela kärsii hyperinflaation aiheuttamasta taloudellisesta romahduksesta.

Tällä viikolla opposition edustajat matkustavat Washingtoniin neuvottelemaan Trumpin hallinnon kanssa.

Uusimmat

Fingerpori

comic