Uutiset

Vihreät päättävät vastauksista tänään – Haavisto: "Ilmastonmuutoksen torjunnan oltava hallituksen kärkitavoitteissa"

Pekka Haaviston mukaan Vihreiden tavoitteena on saada Suomeen kestävän kehityksen hallitus. Heidi Hautala ja Ville Niinistö nimettiin puoluevaltuuskunnan kokouksessa komissaariehdokkaiksi.
Pekka Haavisto kertoi sunnuntaina, että Vihreät tavoittelee toukokuun eurovaaleissa historiansa parasta eurovaalitulosta. Kuva: Kimmo Brandt/compic
Pekka Haavisto kertoi sunnuntaina, että Vihreät tavoittelee toukokuun eurovaaleissa historiansa parasta eurovaalitulosta. Kuva: Kimmo Brandt/compic

– Ilmastonmuutoksen torjunnan on oltava tulevan hallituksen kärkitavoitteiden joukossa, eikä Vihreät aio tinkiä tästä tavoitteesta hallitustunnusteluissa.

Näin totesi Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto puoluevaltuuskunnassa sunnuntaina aamupäivällä.

– Teemme vastaukset hallitustunnustelijalle sillä ajatuksella, että olemme valmiita puolustamaan kantojamme myös mahdollisissa hallitusneuvotteluissa, Haavisto totesi.

Vihreiden puoluevaltuuskunta ja eduskuntaryhmä päättävät puolueen vastauksista hallitustunnustelija Antti Rinteen (sd.) puolueille esittämiin kysymyksiin vielä myöhemmin sunnuntaina.

– Vaikka neuvotteluissa joutuu aina tekemään myös kompromisseja, me vihreät emme näe ilmastonmuutoksen pysäyttämistä asiana, josta voisi perääntyä. Elämän jatkuminen maapallolla, hyvinvointimme, taloutemme on kokonaan riippuvainen ympäristöstämme. Tästä asiasta emme tingi, Haavisto painotti.

Haavisto määritteli puheessaan Vihreiden yleisempiä tavoitteita hallitustunnusteluille.

– Tavoitteena on saada Suomeen kestävän kehityksen hallitus, joka kantaa vastuunsa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Uskon, että sellaiselle linjalle on Suomessa tilausta. Kestävän kehityksen hallitus turvaisi ympäristön tilan, loisi pohjaa tulevaisuuden hyvinvoinnille ja edistäisi tasa-arvoa koko yhteiskunnassa.

Hautala ja Niinistö komissaariehdokkaiksi

Heidi Hautala ja Ville Niinistö nimettiin kokouksessa Vihreiden komissaariehdokkaiksi. Vihreät peräänkuuluttaa tasa-arvoa ja avoimuutta komissaarivalintoihin.

Pekka Haavisto kertoi, että Vihreät tavoittelee toukokuun eurovaaleissa historiansa parasta eurovaalitulosta.

Hautalan mukaan näissä eurovaaleissa ratkaistaan poikkeuksellisen paljon.

– Nyt ratkaistaan, puolustaako EU oikeusvaltiota, arvojaan ja kansalaisten oikeuksia autoritääristen valtioiden ottaessa yhä enemmän tilaa. Haluammeko, että EU ottaa johtoaseman maailmanlaajuisena vaikuttajana, jotta ilmastonmuutoksen kaltaiset suuret haasteet kyetään ratkaisemaan?

Niinistön mukaan käsillä ovat ratkaisevat vuodet ilmastonsuojelussa.

– Entisenä ympäristöministerinä tiedän Euroopan unionin päätösten merkityksen ilmastonsuojelussa. Seuraavan europarlamentin tehtävä on nostaa EU:n päästövähennystavoitetta rajoittamaan ilmaston lämpenemistä 1,5 asteen mukaiselle uralle. Samalla kun EU ottaa johtajuutta ilmastosta, Suomen teollisuus ja teknologiayritykset saavat vientimarkkinoita ympäristöteknologialleen.

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic