Uutiset

Vihreät penää rahaa yritystuista koulutukseen

Vihreät haluaa muuttaa valtion myöntämiä yritystukia siten, että yritystuista heltiäisi rahaa muun muassa varhaiskasvatukseen, peruskoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen.

Vaatimus on sama, jonka puolue on esittänyt useamman kerran tänä vuonna. Nyt yritystuet sekä muut valtion menot ja tulot ovat taas ajankohtaisia, koska hallitus valmistelee parhaillaan ensi vuoden budjettia.

Oppositiossa olevat vihreät toivoo, että hallitus kuuntelisi myös sen ääntä.

-Ei voi olla niin, että yritystukiin ei nyt puututa. Myös työ- ja elinkeinoministeriön ja VATT:n selvitysten mukaan iso osa yritystuista on sellaisia, jotka eivät lisää kilpailukykyä, vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto kertoi keskiviikkona puolueen tiedotustilaisuudessa.

Vihreiden hampaissa ovat erityisesti energiaverojen palautukset, päästökauppakompensaatiot ja fossiilisten polttoaineiden tuet. Puolue painottaa siirtymistä ilmastoystävällisempiin ratkaisuihin ja vaatii teollisuutta muuttumaan ja pihistämään energian käytöstä.

-Energiaverojen palautuksista saataisiin noin 200 miljoonaa euroa, joka olisi fiksumpaa suunnata ammatilliseen koulutukseen, josta hallitus on leikannut lähes saman verran, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen sanoo.

Vihreät patistaa hallitusta toteuttamaan myös perhevapaauudistuksen, joka tuntuu olevan nyt monen tahon toiveissa.

-Kaikilla puolueilla tuntuu nyt olevan halua perhevapaauudistukseen. Uuden mallin olisi oktava joustava ja ihmisillä olisi oltava valinnanvapautta. Isiä on saatava enemmän hoitamaan lapsia ja nuoria äitejä paremmin takaisin työelämään, Mikkonen toteaa.

Asiasanat

Fingerpori

comic