Uutiset

Vihreiden Krista Mikkonen: "Maakuntavaaleja ei kannattaisi jättää yksin

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Krista Mikkosen mielestä hallituksen keskiviikkoinen sote-manööveri oli järkevä ratkaisu, mutta hän on huolissaan siitä miten käy maakuntavaalien. Mikkonen olisi siirtänyt ne keväälle 2019 eduskuntavaalien yhteyteen. Alun perin maakuntavaalit olisivat saaneet vetoapua ensi tammikuussa presidentinvaaleista.

-Kiinnostavatko maakuntavaalit kansalaisia syksyllä 2018, kun ei oikein vielä edes tiedetä mitä maakunta on ja mistä siellä päätetään? Jos äänestysprosentti jää alhaiseksi, uusi päättävä elin saa heikon pohjan ja mandaatin, hän huomauttaa.

Mikkonen ihmettelee myös sitä miksi pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei lämpene korjausta vaativan valinnanvapausmallin parlamentaariselle valmistelulle. Valmista pitäisi olla ensi keväänä.

Mikkosen mukaan aika ensi kevääseen riittäisi parlamentaariselle käsittelylle varsin mainiosti.

-Nyt on ymmärrys siitä mikä on vialla ja mitkä ovat perustuslain näkökulmasta kipukohdat. Se palvelisi sekä lopputulosta että uudistukseen sitoutumista, Mikkonen toteaa Lännen Medialle.

Myös vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ottaisi ison ja merkittävän uudistuksen parlamentaariseen valmisteluun.

-Puolueilla on edelleen yhtenäiset tavoitteet alkuperäisen uudistuksen suhteen. Jos niihin palattaisiin, ja keskusta ja kokoomus jättäisivät poliittisen kilpailunsa, sote-uudistus ei edes olisi vaikea harjoitus, Aalto huomauttaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic