Uutiset

Vihreiden puolue-eliitin piirileikki päättyi, kun Pekka Haavisto ilmoittautui odotetusti kisaan

Kommentti: Vihreiden näytelmä eroaa perussuomalaisten vanhasta näytöksestä vain siinä, että vihreillä puolue-eliitin suunnitelma toteutuu, kirjoittaa toimittaja Aki Taponen.

Kansanedustaja Pekka Haavisto ilmoittautui torstaina odotetusti mukaan vihreiden pätkäpuheenjohtajakisaan pelastaakseen puolueensa pahasta kriisistä.

Yksi kerrallaan tulleet ilmoitukset muiden varteenotettavien ehdokkaiden kieltäytymisistä ja torstaina lopulta tullut Haaviston ilmoitus luovat kuvan tarkkaan suunnitellusta kupletista.

Mieleen tuli Sampo Terhon ilmoittautuminen viime vuonna perussuomalaisten puheenjohtajakisaan ja tiedostustilaisuudessa samaan aikaan seinälle heijastetut ministeri Jussi Niinistön ja puhemies Maria Lohelan kannatusviestit.

Perussuomalaisten kentällä vahvistuivat sen jälkeen entisestään tuntemukset siitä, että Terho oli puolue-eliitin ehdokas. Kenttäväki näytti sen jälkeen mahtinsa ja valitsi puheenjohtajaksi puolue-eliitin karsastaman Jussi Halla-ahon tunnetuin seurauksin.

Vihreiden näytelmä eroaa perussuomalaisten vanhasta näytöksestä vain siinä, että vihreillä puolue-eliitin suunnitelma toteutuu.

Jotkut puoluevaltuuskunnan jäsenet jäävät silti varmaan vähän ihmettelemään, että kuinka tämä näin menee. Johtoon valitaan harmaa mies, joka petaa jo seuraajakseen ensi kesänä nuorta naista Maria Ohisaloa kehumalla tätä erinomaiseksi puheenjohtajaehdokkaaksi.

aki.taponen@lannenmedia.fi

Kirjoittaja on Lännen Median toimittaja

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti