Uutiset

Viimeisetkin Afganistanin kriisinhallintaoperaatioon osallistuneet suomalaiset kotiutuvat tällä viikolla

Joukkojen kokonaisvahvuus Afganistanissa on ollut noin 20 henkilöä, joista osa palasi Suomeen jo toukokuun lopulla.
Suomalainen ISAF:n rauhanturvaaja suojaa Sholgaran kylänvanhimpien kokousta Sholgaran kylässä Balkin maakunnassa Afganistanissa vuonna 2013. Lehtikuva/Jussi Nukari

Viimeinen suomalaisjoukkojen ryhmä kotiutetaan Afganistanista tällä viikolla. Suomalaisten toiminnan päättyminen maassa liittyy Naton huhtikuiseen päätökseen lopettaa sotilaallinen kriisinhallintaoperaatio Afganistanissa.

Puolustusvoimien mukaan suomalaisten joukkojen kokonaisvahvuus Afganistanissa on ollut noin 20 henkilöä. Ensimmäinen osa joukoista palasi Suomeen toukokuun lopulla.

Suomi on osallistunut operaatioon Afganistanissa vuodesta 2002 alkaen. Suomen tappiot Afganistanissa ovat yhteensä kaksi kuollutta ja 15 loukkaantunutta.

Tappiot ovat tulleet ennen vuotta 2015, jonka jälkeen Suomi on osallistunut operaatioon, jonka tehtäviin ei kuulunut taistelutoiminta.

Operaation tehtävänä on ollut tukea Afganistanin hallitusta pyrkimyksissä rakentaa turvallinen toimintaympäristö maan jälleenrakentamiseksi ja demokraattisten rakenteiden vahvistamiseksi.

Yhdysvaltojen odotetaan vetäytyvän Afganistanista syyskuun 11. päivään mennessä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti