Uutiset

Viinimaisteri Tuomas Meriluoto kertoo, mikä on saksalaisten viinien suosion salaisuus – Virtuaalisessa viinitastingissä maistellaan kolmea Rieslingiä

Riesling-rypäle on kuin suomalainen mansikka: kun kypsyminen tapahtuu hitaasti viileässä ilmastossa, makeus ja kirpeys korostuvat. Rieslingiä on kiittäminen siitä, että Saksasta on tullut yksi suosituimpia valkoviinimaita Suomessa. Master of Wine Tuomas Meriluoto uskoo, että lisäksi suosion taustalla on suomalaisten viinimaun muutos.
Master of Wine Tuomas Meriluoto on huomannut, kuinka suomalaisten viinimaku on muuttunut 1990-luvulta tähän päivään. Enää makeita valkoviinejä ei pidetä laaduttomina. Lisäksi valkoviinit ovat tulleet punaviinien rinnalle suosituiksi ruokajuomiksi, kun ruokavalio on keventynyt. Kuva: Kimmo Penttinen

Riesling-rypäle on kuin suomalainen mansikka: kun kypsyminen tapahtuu hitaasti viileässä ilmastossa, makeus ja kirpeys korostuvat. Rieslingiä on kiittäminen siitä, että Saksasta on tullut yksi suosituimpia valkoviinimaita Suomessa. Master of Wine Tuomas Meriluoto uskoo, että lisäksi suosion taustalla on suomalaisten viinimaun muutos.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti