Uutiset

Viisi koronapotilasta kuoli teho-osastolla syttyneessä tulipalossa Pietarissa – jo toinen sairaalapalo viikon sisään Venäjällä

Kahdessa koronasairaalassa on syttynyt tulipalo Venäjällä viikon aikana. Palojen arvellaan olevan lähtöisin hengityskoneista. Asiantuntijoiden mukaan osa Venäjällä käytössä olevista hengityskoneista on vanhoja. Tiistaina palo syttyi vasta tässä kuussa käyttöönotetusta hengityskoneesta.
Turvallisuusviranomainen vartioi St. George -sairaalan portin edessä tiistaina Pietarissa. Koronapotilaita hoitavan sairaalan kuudennessa kerroksessa syttyi tiistaiaamuna tulipalo, jossa kuoli viisi tehohoidossa ollutta potilasta. Kuva: epa08416247
Turvallisuusviranomainen vartioi St. George -sairaalan portin edessä tiistaina Pietarissa. Koronapotilaita hoitavan sairaalan kuudennessa kerroksessa syttyi tiistaiaamuna tulipalo, jossa kuoli viisi tehohoidossa ollutta potilasta. Kuva: epa08416247

Ainakin viisi tehohoidossa ollutta koronapotilasta kuoli sairaalassa syttyneessä tulipalossa Pietarissa Venäjällä tiistaina. Palo syttyi varhain aamulla teho-osastolla, jossa hoidettiin covid-19-tautiin sairastuneita ihmisiä. Osastolla oli hoidossa 20 potilasta.

Venäjän hätätilaministeriön mukaan 150 ihmistä on evakuoitu sairaalasta.

Palon arvellaan alkunsa hengityskoneesta, joka syttyi palamaan oikosulun seurauksena. Venäjän hätätilaministeriö on vahvistanut, että tehohoitopotilaita kuoli Pietarissa.

Tiistainen palo oli jo kolmas sairaalassa tai hoivakodissa syttynyt tulipalo Venäjällä viikon sisällä. Lauantaina yksi ihminen kuoli sairaalassa syttyneessä tulipalossa Moskovassa. Sairaalassa hoidettiin koronapotilaita.

Maanantaina yksityisessä hoivakodissa syttyneessä tulipalossa kuoli yhdeksän vanhusta Moskovan alueella.

Molemmissa sairaaloissa palon arvellaan saaneen alkunsa hengityskoneesta. Venäläisen uutistoimisto Tassin haastatteleman lähteen mukaan molemmat hengityskoneet on valmistettu samassa tehtaassa Venäjällä.

Venäjän viranomaiset kertoivat tiistaina tutkivansa hengityskoneiden laadun ja turvallisuuden näissä sairaaloissa.

Tiistain palosta on aloitettu rikostutkinta.

Venäjä on lisännyt hengityskoneiden valmistusta koronavirusepidemian puhkeamisen jälkeen. Lääkäreiden ja asiantuntijoiden mukaan monet laitteet isojen kaupunkien ulkopuolella ovat kuitenkin vanhoja. Tiistaisessa palossa ei ollut kyse siitä, että hengityskone olisi ollut vanha. Uutistoimisto Tass kertoo, että pietarilaisessa sairaalassa tuleen syttynyt laite oli uusi ja se oli asennettu vasta tässä kuussa.

Maanantaina ennätysmäärä tartuntoja

Uusia koronavirustartuntoja vahvistettiin Venäjällä maanantaina ennätykselliset yli 11 600 tapausta. Kyseessä on tähän asti suurin vahvistettu määrä tartuntoja Venäjällä yhden päivän aikana. Toukokuun 3. päivästä lähtien uusia tartuntoja on vahvistettu joka päivä yli 10 000.

Kaikkiaan tartuntoja oli tiistaihin mennessä vahvistettu maassa yli 232 000. Vain Britanniassa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa on vahvistettu enemmän tartuntoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic