Uutiset

Viro ryhtyy maksamaan kolmosten saajille tuhat euroa kuukaudessa lastenhoitoavun palkkaamiseen

Viro ryhtyy maksamaan ensi keväänä kolmoset tai isompia sisarusparvia kerralla saavalle perheelle tuhat euroa avustusta kuukaudessa, kertoo maan yleisradio ERR.

Avustusta maksetaan kahdeksantoista kuukautta lasten syntymästä. Sen tarkoituksena on antaa vanhemmille mahdollisuus palkata apua lastenhoitoon.

Suomessa vastaavaa avustusta ei ole käytössä, mutta monikkoperheet ovat oikeutettuja saamaan joitakin Kelan etuuksia normaalia enemmän tai pitempään.

Esimerkiksi äitiysavustus kertautuu niin, että toisesta lapsesta saa kaksi avustusta, kolmannesta kolme, ja niin edelleen. Kolmosista saa siis yhteensä kuusi äitiysavustusta.

Jos äitiysavustuksen ottaa rahana, kuudesta äitiysavustuksesta kertyy 840 euroa. Virossa kolmosista saa äitiysavustusta yhteensä kolme tuhatta euroa. Maan sosiaaliministeriön verkkosivujen ensimmäisestä ja toisesta lapsesta avustusta maksetaan 320 euroa mutta kolmosista eteenpäin tuhat euroa lapselta.

Viro korottaa vuodenvaihteessa myös lapsilisää ensimmäisestä ja toisesta lapsesta viidellä eurolla 55 euroon kuukaudessa. Kolmannesta lapsesta alkaen lapsilisä on 100 euroa kuukaudessa.

Suomessa lapsilisä on 94,88 euroa ensimmäiseltä lapselta ja se nousee 10–20 eurolla jokaiselta uudelta lapselta viidenteen lapseen asti.

Viro korottaa myös lääkkeiden ja hammashuollon korvauksia.

Viron sosiaaliministeriön budjetti kasvaa lähivuosina selvästi. Maan talous on kasvanut tällä vuosikymmenellä tasaisesti toisin kuin Suomessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic