Uutiset

VKSV: Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on palaamassa torstaina töihin

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on palaamassa töihin Valtakunnansyyttäjänvirastoon torstaina 21. joulukuuta, kertoo viraston viestintä Lännen Medialle.

Korkein oikeus tuomitsi Nissisen keskiviikkona virkavelvollisuuden rikkomisesta sakkorangaistukseen. Nissinen on tuomion mukaan vuosina 2010–2015 osallistunut esteellisenä koulutushankintoihin veljensä omistamalta yhtiöltä.

Viraltapanoa ei kuitenkaan Nissiselle vaadittu, eikä siitä häntä tuomittukaan.

Oikeusministeriön mukaan Nissisen viraltapano päättyi keskiviikkona lainvoimaisen tuomion antamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että Nissinen on jälleen valtakunnansyyttäjä.

-Matti Nissinen on nyt virassaan, oikeusministeriön ylijohtaja Arto Kujala vahvistaa Lännen Medialle.

Kujalan mukaan Nissisellä ei ole tarvetta ilmoittaa asiasta oikeusministeriölle erikseen.

Myös Nissisen puolustusasianajaja Jarkko Jaatela kertoo Lännen Medialle, että Nissinen on halukas jatkamaan työssään. Jaatelan mukaan Nissinen ei aio keskiviikkona kommentoida asiaa itse, eikä häntä ole puhelimitse tavoitettu.

-Nissinen hyväksyy johtopäätökset toisaalta jutun vastaajana ja juridiikan asiantuntijana, Jaatela kommentoi KKO:n päätöstä.

Virkamiesoikeudellinen arviointi käynnistyy

Oikeusministeriö ilmoitti keskiviikkona käynnistävänsä virkamiesoikeudellisen arvioinnin Nissisen saaman tuomion vuoksi. Kujalan mukaan Nissiselle voidaan antaa huomautus, varoitus tai hänet voidaan määrätä viralta pantavaksi.

Ministeriön mukaan arviointi valmistuu tammikuun aikana, ja arvioinnin yhteydessä Nissistä itseään kuullaan.

Koska kyseessä on valtakunnansyyttäjä, virkamiesoikeudellisista päätöksistä ratkaisun tekee Kujalan mukaan lopulta valtioneuvosto.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic