Uutiset

Voimakas maanjäristys säikäytti Uudessa-Seelannissa – parlamentin istunto keskeytyi

Välitöntä tsunamivaaraa ei havaittu, mutta ihmisiä kehotettiin varautumaan jälkijäristyksiin.
Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin puhe keskeytyi tiistaina maanjäristyksen takia. Arkistokuva YK-kokouksesta New Yorkista.

6,2 magnitudin maanjäristys vavisutti Uuden-Seelannin pääkaupunkia Wellingtonia ja sen ympäristöä tiistaina, kertoi uutistoimisto Reuters. Maanjäristyksen keskus oli 207 kilometrin syvyydessä pohjoissaaren keskellä sijaitsevanTaumarunuin kylän kohdalla.

Heti maanjäristyksen jälkeen ei ollut tietoa uhreista tai vakavista vahingoista. Järistyskeskuksen lähellä asuvat ihmiset kertoivat, että heidän talonsa huojuivat taulut putoilivat seiniltä. Joitakin lentoja peruttiin.

– Te jotka tunsitte maanjäristyksen. Odotan lisätietoa viranomaisilta, mutta sillä aikaa, tarkastakaa, että ihmiset ympärillänne ovat kunnossa, tviittasi Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern maanjäristyksen jälkeen tiistaiaamuna paikallista aikaa.

Pääministerin puhe keskeytyi

Uuden-Seelannin parlamentin varapuhemies Anne Tolley pääti keskeyttää parlamentin istunnon, kun voimakas tärinä keskeytti pääministeri Ardernin puheen, kertoi The Guardian.

– En olisi uskonut, että joudun koskaan tekemään niin, keskeyttämään istunnon, kunnes tiedämme mitä on tapahtunut, Tolley sanoi Reutersin mukaan.

Järistys tuntui ympäri maata ja kesti pitkään, kertoi Uuden-Seelannin maanjäristysten seurantakeskus GNS Science. Välitöntä tsunamivaaraa ei ollut, mutta GNS Science kehotti ihmisiä varautumaan jälkijäristyksiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic