Uutiset

VR:n matkustajamäärät romahtivat, junaliikenne supistuu – Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstön lomauttamiseksi

VR supistaa kauko- ja lähiliikennettään romahtaneiden matkustajamääriensä takia. Kuva: Kimmo Penttinen

VR supistaa kauko- ja lähiliikennettään romahtaneiden matkustajamääriensä takia. Tilanteen vuoksi VR aloittaa yt-neuvottelut koko henkilöstön lomauttamiseksi.

VR:n mukaan sen matkustajamäärät ovat romahtaneet viime päivinä jopa 60 prosenttia koronaviruksen takia. VR suunnittelee supistavansa junaliikennettä ennakoivasti huhtikuun puolivälistä alkaen. Yhtiö kertoo varautuvansa haittoihin myös tavaraliikenteessä.

VR:n mukaan ennakoivan supistamisen tavoitteena on ajaa tärkeimmät kauko- ja lähiliikenteen junayhteydet ja varmistaa palvelu koko maassa. Supistettu liikenne ei koske HSL-liikennettä.

–  Käynnistämme nyt supistamisen suunnittelun. Nythän meillä on sekä veturinkuljettajien vuoronvaihto- ja ylityökielto että koronatilanne, joten saa nähdä, tuleeko peruutuksia. Periaatteessa ajamme siihen asti normaalilla liikenteellä, mutta sopeudumme tilanteeseen ja mennään supistetulla mallilla, viestintäjohtaja Tatu Tuominen VR:ltä kommentoi STT:lle.

Lomautukset suunnitellaan toteutettaviksi vaiheittain tänä vuonna. Henkilökohtaiset lomautukset kestäisivät korkeintaan 90 vuorokautta.

Aiemmin tänään VR ilmoitti keskeyttävänsä toistaiseksi Suomen ja Venäjän välillä liikennöivien Allegro- ja Tolstoi-junien liikennöinnin. Viimeiset Allegro- ja Tolstoi-vuorot liikennöidään huomenna.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic