Uutiset

Washingtonissa tunnelma Valkoisen talon on edustalla rauhallinen, vaikka sisällä kuohuu – Trump yrittää puuttua ääntenlaskentaan

Lännen Median uutispäällikön Jussi Orellin mukaan Black Lives Matter -aukiolla otetaan vaalitulosta vastaan rauhallisesti. Demokraattien ehdokas Joe Biden on edellä kolmessa vaa'ankieliosavaltiossa, jotka ovat viemässä kohti vaalivoittoa. Trump on aloittanut vastatoimien valmistelun Michiganissa ja Wisconsinissa.
Callahan Hatfield näytti käsimerkkiä kristillisen sanoman julistajille. Aukion tapahtumat kuvaavat maan kahtiajakautumista minikoossa. Kuva: Joonas Kuikka
Callahan Hatfield näytti käsimerkkiä kristillisen sanoman julistajille. Aukion tapahtumat kuvaavat maan kahtiajakautumista minikoossa. Kuva: Joonas Kuikka

Presidentti Donald Trump on ryhtymässä koviin toimiin vaalituloksen kääntämiseksi. Hän ei aio kunnioittaa amerikkalaisten tahtoa, vaikka ääniä ei ole edes laskettu loppuun.

Trumpin kampanja on pyytämässä Wisconsinissa osavaltion äänten uudelleenlaskua, koska vastaehdokas Joe Bidenin voitto on jäämässä alle yhteen prosenttiin, reiluun 20 000 ääneen. Yhdysvaltalaismediat laskivat jo Wisconsinin Bidenille.

Trumpin kampanjan mukaan useilla äänestysalueilla on ollut epäselvyyksiä, jotka pitää selvittää tuloksen varmistamiseksi.

Toisessa tärkeässä osavaltiossa Michiganissa Trumpin kampanja on pyytänyt osavaltion oikeutta pysäyttämään ääntenlaskun. Kampanjan edustajat haluavat nähdä avatut ja lasketut äänet.

Molemmat osavaltiot ovat tällä hetkellä menossa etenkin postiäänten avulla demokraattien presidenttiehdokkaan Bidenin eduksi.

Trump on syyttänyt jo vaaleja petokseksi kesken ääntenlaskun.

Biden on aloittanut varainkeruun oikeudessa puolustautumista varten.

Valkoisen talon edustalla sata mielenosoittajaa

Black Lives Matter -mielenosoitukset jatkuvat Valkoisen talon edustalla samalla kun presidentti Trump yrittää pitää kiinni vallastaan.

Washingtonissa iltapäivällä aukiolle oli kerääntynyt noin sata ihmistä, jotka pitivät palopuheita Trumpia vastaan ja mustaihoisten puolesta.

Aukiolla syntyi sanaharkkaa kristillisten sanoman julistajien ja valkoihoisten mielenosoittajien kanssa.

Callahan Hatfield protestoi BLM -aukiolle tulleita kristillisen sanoman julistajia vastaan. Callahanin mukaan uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia, jota ei pidä tuputtaa. Callahanin mielestä uskonto on myös pidettävä erillään valtiosta.

Aukiolla olevat seurasivat myös vaalien etenemistä, mutta Bidenin voitonjuhlia ei vielä tässä vaiheessa ääntenlaskua tullut.

Neljä ratkaisun osavaltiota

Yhdysvaltain vaaleissa seurataan nyt erityisesti kolmen vaa’ankieliosavaltion kohtaloa, jotka olivat keskiviikkoiltana kallellaan demokraattien Bidenille.

Osavaltiot ovat Michigan, Arizona ja Nevada.

Voittamalla nämä kolme Bidenistä tulee seuraava presidentti riippumatta siitä, miten muiden avoinna olevien osavaltioiden käy.

Istuva republikaanipresidentti Trump tarvitsee yhden neljästä voittaakseen sen lisäksi, että hän säilyttää johtonsa muissa osavaltioissa.

Tiukkoja kisoja käydään vielä myös Pennsylvaniassa, Georgiassa ja Pohjois-Carolinassa. Näissä Trump on vielä niskan päällä, mutta Biden kirii. Alaska on menossa Trumpille.

Uusimmat

Fingerpori

comic