Uutiset

"Well done Meghan"– yli 100 000 onnentoivottajaa saapui Windsoriin, juhlinta muuttui jättipiknikiksi

-Häät olivat mahtavat! aloittaa Frankfurtissa opiskeleva Charlotte Classen.

Classen ja hänen ystävänsä Sandra Hemm olivat saapuneet Windsoriin kotimaastaan seuraamaan ilmapiiriä ja nauttimaan päivästä. Matka oli vaivan arvoinen, ja aikainen herätys palkittiin eturivin paikalla aivan Long Walk -viheriön päässä lähellä itse Windsorin linnaa.

Hetkeä aiemmin linnan porttien läpi ja kaksikon silmien alta kulki tuore aviopari, Sussexin herttua ja Britannian prinssi Harry sekä hänen vaimonsa, herttuatar Meghan.

Windsorin hääjärjestelyistä vastanneet kunnan viranomaiset vahvistivat lauantai-iltapäivänä, että WIndsoriin saapui kaikkiaan yli 100 000 ihmistä seuraamaan kuninkaallisten juhlahetkeä

-Kaikki ihmiset juhlivat samaa asiaa, se oli upeaa, totesi Hemm.

Matka oli kaiken arvoinen, vaikka itse hääparia he näkivät kaikkiaan enintään muutaman sekunnin verran.

Kaupunki tukkiutui heti

Välittömästi vankkurikiertueen alkamisen jälkeen Windsoriin pakkautunut juhlayleisö purkautui pienen kaupungin kaduille. The Long Walkille kerääntynyttä yleisöä ohjattiin pois kaupungin keskustasta, jos joillakin oli kiire lähteä.

Moni valitsi kuitenkin vaihtoehto B:n eli jäädä nauttimaan kesäisestä Windsorista viheriön varrelle.

Kun viereisessä linnassa 600 häävierasta syö kakkua kuningatar Elisabetin kanssa, juodaan Long Walkilla muovituopista kaljaa.

Viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä kärsivällisyyteen, kun hääpäivän huipennus on takana.

Näin yleisö reagoi häiden aikana

”Well done, Meghan”, yleisö huusi kärryajelun alkaessa Windsorissa, välittömästi hääseremonian jälkeen. Ihmiset seurasivat kärryjen kulkua katoilta, ja poliisit joutuivat pyytämään ihmisiä nousemasta aidoille.

Yleisössäoli paljon naisia tiarat päässä. Jotkut olivat jopa pukeutuneet hääpukuun. ”Harry I’m here” luki joidenkin selässä.

Tunnelma Long Walkilla oli päivän aikana huumaava, kun yleisö eli mukana häätunnelmassa.

Väki hurrasi onnesta sekaisin Long Walkilla, kun morsian Meghan Markle ajoi ohi ennen häiden alkua. Yleisö antoi myös kuningatar Elisabetille raikuvat aplodit.

-Have a seat, granny, joku kehotti kuningatarta istumaan.

Marklen äiti itki jo ennen hääseremonian alkamista. Myös prinssi Harry herkistyi.

Morsiamen saattoi alttarille sulhasen isä prinssi Charles, kun oma isä ei päässyt paikalle.

Suurin jännitys paikan päällä on se, toimivatko näytöt keskeytyksettä. Kun seremonia alkoi, Long Walkille laskeutui mykistävä hiljaisuus, kun monikymmentuhatpäinen yleisö asettui seuraamaan sitä.

Intensiivinen tunnelma

Yleisössä harmiteltiin, ettei puvusta näkynyt ruudulta suurta vilausta. Marklen hymy alttarilla sai yleisön kuitenkin puhkeamaan riemuun.

Tunnelma Long Walkilla on uskomattoman intensiivinen – väki elää sykkeessä mukana.

-You’re the man! mies huusi, kun Harry sanoi ”I will”. Hurraa-huutoja herätti myös Meghanin myönteinen päätös. Ihmiset rukoiivat mukana. Kuului vain niiskuntaa, kun amerikkalaispastori puhui.

 

Pitkin ihmisriviä tunnelmaa nostattivat paitsi lauluryhmät, myös poliisit. Virkavalta kulki kulkureitin keskellä huudattamassa yleisöä. Siellä täällä popsahtelivat myös kuohuviinipullon korkit, ja yleisö saa janoonsa juotavaa myös alueen kojuista.

Long Walkin näytöiltä ihmiset seurasivat tiiviisti ohjelmaa siitä asti, kun häävieraat saapuivat. Suuria aplodeja saivat varsinkin tutut naamat, kuten Georgeja Amal Clooney sekä David ja Victoria Beckham. Sinivalkopunainen yleisö puhkesi spontaaniin riemuun heidät nähdessään.

 

Edit 19.5.2018 kl 17.10: Juttua päivitetty, otsikko muutettu, tietoja päivitetty.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic