Uutiset

WSJ: Venäjän viranomaiset uhkailevat ulkomaisia yrityksiä, jotka haluavat vetäytyä maasta

Lehden mukaan uhkana ovat varojen takavarikointi ja paikallisten johtajien pidätykset.
Lehden mukaan syyttäjäviranomaiset ovat varoittaneet muun muassa Coca-Colaa, McDonaldsia ja IBM-yhtiötä. Yhtiöiden Venäjällä toimiviin yksikköihin on otettu yhteyttä joko soittamalla, sähköpostitse tai käymällä paikan päällä. Lehtikuva/AFP

Venäjällä viranomaiset ovat uhanneet maasta vetäytymistä suunnittelevia yrityksiä johtajien pidätyksillä ja varojen takavarikoinnilla, kertoo Wall Street Journal.

Lehden mukaan syyttäjäviranomaiset ovat varoittaneet muun muassa Coca-Colaa, McDonaldsia ja IBM-yhtiötä. Yhtiöiden Venäjällä toimiviin yksikköihin on otettu yhteyttä joko soittamalla, sähköpostitse tai käymällä paikan päällä.

–  Varoituksien vuoksi ainakin yksi niiden kohteena olleista yhtiöistä on rajoittanut kommunikointia Venäjän yksiköidensä kanssa, koska pelkää, että viestit joutuvat vääriin käsiin, lehti kirjoitti viitaten asiaa tunteviin lähteisiinsä.

Venäjän Yhdysvaltain-suurlähetystö tyrmäsi väitteen.

–  Kehotamme paikallista mediaa lopettamaan pahantahtoisen valeuutisten levittämisen. Wall Street Journalin luomus on puhdasta fiktiota, lähetystö kirjoitti Facebook-sivullaan.

Lähetystön mukaan yritykset voivat päättää tykönään, haluavatko ne jatkaa liiketoimiaan Venäjällä.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic