Uutiset

Miljoonayleisön keränneet sääkset kiinnostivat jopa norppia enemmän – Suuren suosion saavuttanut sääksikamera sulkeutui

Ympäristöjärjestön mukaan live-lähetyksien tarkoituksena on herättää ihmisten kiinnostus luontoa ja sen suojelua kohtaan.
Sääksi käyttää ravinnokseen vain kalaa, joten maakuntalintumme voi havaita järven päällä lentelemässä. Kuva: Tapio Tuomela
Sääksi käyttää ravinnokseen vain kalaa, joten maakuntalintumme voi havaita järven päällä lentelemässä. Kuva: Tapio Tuomela

Suuren suosion saavuttanut WWF:n Luontoliven sääksikamera sulkeutui maanantaina. Maaliskuun lopussa aloitettua lähetystä katsottiin yhteensä 3,8 miljoonaa kertaa.

–   Sääksien elämä on kiinnostanut suomalaisia valtavan paljon. Kaikkien Luontolive-lähetyksiemme tavoite on herättää ihmisten kiinnostus luontoa ja sen suojelua kohtaan. Tässä olemme onnistuneet katselukertojen määrällä mitattuna, sanoo WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen tiedotteessa.

Sääksillä alkaa pian pitkä muuttomatka talvehtimispaikalle Afrikkaan. Muuttomatka kestää yhdestä kahteen kuukautta. Sääkset ovat paikkauskollisia, joten ensi keväänäkin katsojat ehkä pääsevät seuraamaan saman parin pesintää WWF:n Luontolivessä.

Sääksikameran suosio oli jopa suurempi kuin Norppaliven, jota katsottiin tällä kertaa noin 1,2 miljoonaa kertaa.

Tällä haavaa WWF:n Luontolivessä voi katsoa raakkuja eli jokihelmisimpukoita.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic