Uutiset

Yhdeksässä päivässä kymmenen ottelua ja 35 tehopistettä – otteita Susanna Tapanin elämästä

Miesten jääkiekkoliigassa saatetaan puhua härkäviikosta, kun ammattilaispelaajilla on kolmen ottelun viikko. Kotimaan jalkapalloliigassa eurokentille selviytyneet joukkueet valittavat perinteisesti otteluruuhkaa heinäkuussa, kun pelejä saattaa tulla kuukauden aikana jopa kahdeksan.

Eri lajien ja sarjojen tuomien rasitusten vertaaminen on vaikea, mutta Susanna Tapanin ottelukalenterin tarkastelu saattaa silti miesten ammattilaisliigojen valittajien puheet kyseenalaiseen valoon.

Susanna Tapani pelaa sekä ringetteä että jääkiekkoa SM- ja maajoukkuetasoilla. Joulukuussa hän juhli ringeten pelaajana maailmanmestaruutta, helmikuussa hän edustaa Suomea olympiakisoissa jääkiekkoilijana.

RNK Flayersia ringetessä ja Lukkoa jääkiekossa edustava Tapani urakoi usein samana päivänä kaksikin peliä. Tässä ote Susanna Tapanin ottelukalenterista 9.–17. joulukuuta.

9. joulukuuta: kello 14.30 Naantalissa ringeten SM-sarjaottelu VG-62–RNK Flyers. Lopputulos 2–15, Tapani kerää 13 (8+5) tehopistettä. Peli päättyy noin kello 16.40, ja 17.30 hänellä alkaa 95 kilometrin päässä Raumalla jääkiekon SM-sarjaottelu Lukko–KJT. Tapani ehtii peliin ensimmäisen erän puolivälissä. Lukko voittaa 7–1. Tapanin saldo on 2+1.

10. joulukuuta: Laitilassa asuva Tapani lähtee tien päälle kello 8, sillä kello 12.30 Tuusulassa kohtaavat ringetteottelussa Bluerings ja RNK. Raisiolaiset voittavat 8–3. Tapani on joukkueensa pistehai (3+3). Tuusulasta auton nokka kääntyy kohti Espoota, missä on kello 14.30 alkanut Bluesin ja Lukon jääkiekko-ottelu. Tapani ehti pelata kaksi viimeistä erää kokonaan ja avauserässä yhden vaihdon. Blues voittaa 5–2, Tapanin tehot 0+1.

12.–15. joulukuuta: Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kohtaa Japanin (3–0), Ruotsin (1–2) ja Saksan (2–3). Tapani tekee Suomen kuudesta maalista kaksi.

16. joulukuuta: Suomi ja Venäjä kohtaavat jääkiekkomaaottelussa Turussa kello 14. Suomi voittaa 3–0, ja Tapani pohjustaa ottelun voittomaalin. Tapani riisuu ottelun jälkeen luistimet, hölkkää varustekasseineen parkkipaikalla odottavaan Ford Fiestaansa ja kaasuttele Raisioon. Kerttulan jäähallissa on alkanut kello 15.30 RNK:n ja EKS:n ringetteottelu. Kun Tapani ehtii paikalle, on tulostaululla 4–8 ja yksi erä vielä pelaamatta. Ottelu saa uuden käänteen. RNK voittaa Tapanin (2+2) johdolla päätöserän 4–0 ja nousee 8–8-tasapeliin.

17. joulukuuta: Tapanilla on rauhallinen sunnuntai, ohjelmassa vain yksi peli. Ringeten SM-sarjan kärkiottelussa RNK voittaa Nokian 7–6. Tapani on tuttuun tapaan kaukalon tehokkain pelaaja (2+3).

Yhdeksässä päivässä Tapani pelasi kymmenen ottelua. Niissä hän rohmusi yhteensä 35 (19+16) tehopistettä. Neljässä ringetteottelussa saldo oli 15+13, neljässä jääkiekkomaaottelussa 2+1 ja kahdessa jääkiekon SM-sarjaottelussa 2+2.

-Energiatankkaus on kahden pelin päivinä hankalaa. Minulla on aina eväät mukana, mutta aikaa niiden syömiseen ei oikein ole, Tapani hymähtää.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic