Uutiset

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä nousee sisäministeriön kansliapäälliköksi – Nimitys saanut arvostelua poliittisuudesta

Pimiä aloittaa virassa 5. helmikuuta, ja kausi kestää viisi vuotta. Hän on sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) suosikki tehtävään.
Kirsi Pimiä nousee sisäministeriön kansliapäälliköksi yhdenvertaisuusvaltuutetun paikalta. Kuva: Mauri Ratilainen
Kirsi Pimiä nousee sisäministeriön kansliapäälliköksi yhdenvertaisuusvaltuutetun paikalta. Kuva: Mauri Ratilainen

Sisäministeriön kansliapäälliköksi nousee yhdenvertaisuusvaltuutettuna työskentelevä Kirsi Pimiä. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esitti Pimiän valintaa valtioneuvostolle tänään torstaina.

Pimiä aloittaa virassaan 5. helmikuuta ja jatkaa viisi vuotta. Kansliapäällikön tehtäviin kuuluu sisäministeriön strateginen suunnittelu.

Pimiälle on tehty laaja turvallisuusselvitys ja hänen kanssaan tehdään kuuden kuukauden karenssisopimus, joka estää nopean siirtymisen uusiin tehtäviin.

Aiemmin yhdenvertaisuusvaltuutettu

Pimiä on toiminut yhdenvertaisuusvaltuutettuna vuodesta 2015 alkaen.

Työkokemusta hänellä on myös muun muassa oikeusministeriön johtotehtävistä, EU-asioiden yksikön päällikön tehtävästä valtioneuvoston kansliasta ja entisen oikeusministerin Tuija Braxin (vihr.) erityisavustajan tehtävästä 2007–2008. Pimiä on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja varatuomari.

Sisäministeriön kansliapäällikön paikka tuli auki, koska virkaa hoitanut Ilkka Salmi siirtyy kesken toimikautensa EU-komission palvelukseen hoitamaan varautumista suuronnettomuuksiin ja niiden ehkäisyyn.

Ohisalolle arvostelua oppositiosta

Ohisalon toimintaon herättänyt arvostelua, koska vihreisiin lukeutuvan Pimiän nimitystä on pidetty poliittisena. Arvostelijat ovat pitäneet suojelupoliisin päällikköä Antti Pelttaria Pimiää pätevämpänä ehdokkaana. Pelttari on taustaltaan kokoomuslainen. Pelttarin kausi supossa on katkolla ensi vuonna.

Muun muassa kokoomuksen kansanedustajan Wille Rydman on luonnehtinut vihreitä Suomen ”tekopyhimmäksi” puolueeksi.

– Mikään muu puolue ei yhtä innokkaasti heristä paheksunnan sormea muille, eikä mikään muu puolue toimi yhtä härskisti vastoin kaikkea sitä, mitä itse opettaa, Rydman kirjoitti Twitterissä.

Uusimmat

Fingerpori

comic