Uutiset

Yhdysvallat ilmoitti asettavansa pakotteita Turkille – "Olen valmis tuhoamaan Turkin talouden nopeasti"

Yhdysvaltain presidentti vetosi puhelimessa Turkin presidenttiin ja vaati maata lopettamaan sotatoimet Syyriassa heti.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti katkaisevansa kauppasuhteet Turkin kanssa. Kuva: JIM LO SCALZO
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti katkaisevansa kauppasuhteet Turkin kanssa. Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvallat on ilmoittanut asettavansa Turkille pakotteita. Lisäksi maa ilmoitti katkaisevansa kauppasuhteet Turkin kanssa. Lisäksi Yhdysvallat aikoo korottaa teräksen tullimaksuja Turkille.

Yhdysvaltain hallinto kertoi pakotteiden asettamisesta myöhään maanantai-iltana. Tiedotteen mukaan pakotteilla on merkittäviä vaikutuksia Turkin talouteen.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi, että tulevat pakotteet koskevat nykyisiä ja entisiä Turkin hallinnon virkamiehiä sekä ”kaikkia henkilöitä”, jotka ottavat osaa Turkin hyökkäykseen Syyriassa.

– Olen täysin valmistautunut tuhoamaan Turkin talouden nopeasti, mikäli Turkin johto jatkaa tällä vaarallisella ja tuhoisalla tiellä, Trump kertoi tiedotteessa.

Pakotteiden kohteena ovat Turkin puolustusministeriö ja energia- ja luonnonvaraministeriö. Henkilöpakotteita on asetettu puolustusministeri Hulusi Akarille, sisäministeri Süleyman Soylulle ja energiaministeri Fatih Dönmezille.

Turkin lopetettava hyökkäys heti

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on käskenyt Turkkia lopettavansa hyökkäyksen Syyriaan heti. Donald Trump keskusteli Turkin presidentin kanssa maanantaina.

Mediatietojen mukaan Trump oli todennut, että Turkin on aloitettava neuvottelut kurdien kanssa sekä saatava välittömästi tulitauko aikaan.

Trump lähettää varapresidentti Mike Pencen alueelle tunnustelemaan neuvottelumahdollisuuksia.

Yhdysvallat pysyy päätöksessään vetää omat joukkonsa pois Pohjois-Syyriasta.

Uusimmat

Fingerpori

comic