Uutiset

Yhdysvallat sai historiansa ensimmäisen naisen valtionvarainministeriksi

Janet Yellenin ensimmäinen suuri tehtävä on massiivisen koronatukipaketin ajaminen läpi kongressissa.
Yhdysvallat on saanut ensimmäisen naisen valtiovarainministeriksi. Senaatti hyväksyi varhain tiistaina Suomen aikaa Janet Yellenin valinnan virkaan. Kuva: EPA

Yhdysvallat on saanut ensimmäisen naisen valtiovarainministeriksi. Senaatti hyväksyi varhain tiistaina Suomen aikaa Janet Yellenin valinnan virkaan.

Yellen on tehnyt historiaa aikaisemminkin, sillä hän oli myös ensimmäinen Yhdysvaltain keskuspankin johtajaksi valittu nainen. Yellen johti pankkia vuosina 2014–2018.

Yellenin lähitulevaisuuden tärkein tehtävä on luotsata presidentti Joe Bidenin valtaisa, 1,9 biljoonan dollarin koronatukipaketti läpi kongressissa samaan aikaan kun maan talous on muutenkin velkaantunut pahasti.

–  Sen paremmin minä kuin presidenttikään emme suhtaudu tähän kevyesti. Nyt, kun korot ovat historiallisen alhaalla, fiksuin asia, jonka voimme kuitenkin tehdä on toimia isosti. Meillä on nyt tähän varaa, mutta meillä ei itse asiassa ole varaa olla nyt toimimatta, perusteli Yellen pakettia taannoin senaatin kuulemisessa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic