Uutiset Montevideo

Yhdysvalloissa koronavirustartunnat leviävät uskonnollisissa yhteisöissä – Jälleen ennätys tartuntaluvuissa

Yli kolmella miljoonalla yhdysvaltalaisella on vahvistettu koronatartunta.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaati toukokuussa, että kirkot ja uskonnolliset paikat saisivat avata ovensa. Kuva: TOM BRENNER
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaati toukokuussa, että kirkot ja uskonnolliset paikat saisivat avata ovensa. Kuva: TOM BRENNER

Koronavirustartunnat leviävät Yhdysvalloissa uskonnollisten yhteisöjen kokoontumisissa, kertoo New York Times. Yli 650 koronatartuntaa on yhdistetty lähes 40:een eri kirkkoon ja uskonnolliseen tapahtumaan eri puolilla Yhdysvaltoja.

Useat tapauksista on todettu sen jälkeen, kun maassa alettiin paikoittain purkaa koronarajoituksia. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vaati toukokuussa, että koronarajoitusten sulkemat kirkot ja muut uskonnolliset kokoontumispaikat saisivat avata ovensa uudelleen. Trump myös julisti tuolloin, että uskonnolliset kokoontumispaikat ovat oleellisia palveluita ja uhkasi kumota osavaltioiden kuvernöörien päätökset kirkkojen sulkemisesta.

Pastorin vaatimus aiheutti 50 koronavirustartuntaa

Pastoreilla, seurakuntalaisilla sekä kirkkojen henkilökunnalla ja heidän perheenjäsenillään on vahvistettu koronavirustartuntoja monin paikoin.

Esimerkiksi Texasin osavaltiossa noin 50 ihmistä sai koronavirustartunnan sen jälkeen, kun pastori vaati seurakuntalaisia halaamaan toisiaan. Floridan osavaltiossa teini-ikäinen tyttö kuoli kesäkuussa saatuaan koronatartunnan kirkkonsa nuorisotapahtumassa.

Koronavirus leviää tällä hetkellä voimakkaasti Texasissa, Arizonassa ja muissa vahvasti uskonnollisissa osavaltioissa eteläisessä ja läntisessä osassa Yhdysvaltoja. Tästä syystä monet avaamisen puolesta kamppailleet kirkot joutuvat jälleen sulkemaan ovensa.

Yhdysvalloissa jälleen päiväkohtainen ennätys tartuntaluvuissa

Yli kolmella miljoonalla ihmisellä on vahvistettu koronatartunta Yhdysvalloissa, maan varapresidentti Mike Pence kertoo.

Yhdysvaltain hallituksen koronatyöryhmän tiedotustilaisuudessa puhuneen Pencen mukaan yli 39 miljoonaa yhdysvaltalaista on testattu koronaviruksen vuoksi. Hän lisää, että yli 1,3 miljoonaa yhdysvaltalaista on toipunut koronaviruksen aiheuttamasta taudista.

Yhdysvalloissa todettiin edellisen vuorokauden aikana 60  209 uutta koronavirustartuntaa, käy ilmi Johns Hopkins -yliopiston tiedoista. Luku oli uusi päiväkohtainen ennätys Yhdysvalloissa.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia maassa on puolestaan raportoitu 1  114 kappaletta. Tiedot päivitettiin varhain tänään aamulla Suomen aikaa.

Kaikkiaan Yhdysvalloissa on Johns Hopkins -yliopiston mukaan todettu noin 131  600 koronakuolemaa.

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic