Uutiset

Yhdysvalloissa senaatti hyväksyi 900 miljardin dollarin koronatukipaketin – Trumpin allekirjoitusta vaille valmis

"Apua on tulossa", sanoi senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell.
Voimme viimein kertoa kansan kauan odottaman uutisen: apua on tulossa, sanoi senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell senaatin äänestetty tukipaketin puolesta. Kuva: epa08898674
Voimme viimein kertoa kansan kauan odottaman uutisen: apua on tulossa, sanoi senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell senaatin äänestetty tukipaketin puolesta. Kuva: epa08898674

Yhdysvalloissa hyväksyttiin maanantaina massiivinen 900 miljardin dollarin koronatukipaketti, kertoivat CNN ja Reuters.

Senaatti äänesti avustuspaketin puolesta äänin 91–7 muutama tunti sen jälkeen, kun edustajainhuone hyväksyi paketin. Edustajainhuoneessa pakettia kannatti 359 edustajaa ja vastusti 53.

– Voimme viimein kertoa kansan kauan odottaman uutisen: apua on tulossa, sanoi senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell.

Senaatissa herätti vastustusta se, että senaattorit ehtivät tutustua lopulliseen versioon paketista vain muutaman tunnin ajan ennen äänestystä.

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trump hyväksyy tukipaketin laiksi heti kun mahdollista.

Sovun saavuttaminen kesti kuukausia. Maaliskuussa kongressi hyväksyi 2,2 biljoonan dollarin tukipaketin ja huhtikuussa toisen, noin 500 miljarin tukipaketin.

Apua vuokrien maksuun

Pandemian leviäminen kiihtyy Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä maassa todetaan jopa yli 214 000 uutta tartuntaa päivässä. Yli 317 000 ihmistä on kuollut.

Tukipaketissa kansalaisille myönnettään korkeimmillaan 600 dollarin avustus ja työttömyyskorvausta korotettaisiin 300 dollarilla viikossa.

Lisäksi paketista irrotettaan miljardeja pienyritysten tukemiseen, ruoka-apuun, rokotteiden jakeluun ja terveydenhuoltoon. Sillä myös pidennettään ulosottojen keskeytystä ja jaetaan tukea vuokrien maksuun 25 miljardin dollarin edestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic