Uutiset

Yhdysvaltain lääkintäviranomaiset hyväksyneet Pfizerin koronarokotteen 12–15-vuotiaille

Pfizer ja Biontech kertoivat maaliskuussa, että yritysten kaksiannoksinen rokote oli 12–15-vuotiailla tehtyjen testien perusteella turvallinen ja erittäin tehokas. Testeihin osallistui 2  260 nuorta. Lehtikuva/ / AFP Luis Acosta

Yhdysvalloissa lääkintäviranomaiset ovat hyväksyneet Pfizerin ja Biontechin koronarokotteen käytön 12–15-vuotiaiden rokottamiseen.

Yhdysvaltain lääke- ja ruokaviraston (FDA) edustaja kuvaili päätöstä ”merkittäväksi askeleeksi koronapandemian vastaisessa taistossa”.

Viranomaiset vakuuttivat osoittaen sanansa vanhemmille ja huoltajille, että virasto on tarkastellut asiaa perusteellisesti, kuten on tehty kaikkien rokotusten hätäkäyttölupien kanssa.

Pfizer ja Biontech kertoivat maaliskuussa, että yritysten kaksiannoksinen rokote oli 12–15-vuotiailla tehtyjen testien perusteella turvallinen ja erittäin tehokas. Testeihin osallistui 2  260 nuorta.

FDA kertoo, että viime vuoden maaliskuun ja tämän vuoden huhtikuun lopun välisenä aikana Yhdysvalloissa on 11–17-vuotiailla todettu 1,5 miljoonaa koronatartuntaa.

Viruksen aiheuttama sairaus on usein lievempi lapsilla. Vanhemmat ihmiset ja riskiryhmiin kuuluvat voivat kuitenkin saada tartunnan lapsilta.

Euroopan lääkeviraston (EMA) johtaja Emer Cooke kertoi maanantaina useille eurooppalaislehdille, että 12–15-vuotiaiden rokottaminen Pfizerin ja Biontechin rokotteella saatetaan hyväksyä Euroopan unionissa tässä kuussa.

Uusimmat

Fingerpori

comic