Uutiset

Yhdysvaltain Peking-suurlähetystön edessä räjähdys – yksi loukkaantui

Yhdysvaltain Pekingin suurlähetystön edustalla on tapahtunut räjähdys. Uutistoimisto Reuters kertoo, että edustalla olisi räjähtänyt jonkinlainen ilotulitusväline.

Räjähdyksessä loukkaantui vain tekijä itse, 26-vuotias mies. Mies loukkasi kätensä. Ainakin yksi poliisiauto on vaurioitunut.

Reutersin silminnäkijät kertoivat kuulleensa räjähdyksen ja tunteneensa jonkinlaista räjähdyksestä johtuvaa tärinää. Suurlähetystön edustalla on seitsemän tai kahdeksan poliisiautoa.

Silminnäkijä näki myös kiinalaisen poliisin tutkivan yhtä ajoneuvoa suurlähetystön ulkopuolella. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen kuvien perusteella paikalla on runsaasti savua.

Yhdysvaltain suurlähetystö on kertonut julkaisemassaan lausunnossa, että kyseessä oli jonkinlainen pommi.

Tunteja ennen räjähdystä Kiinan poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni naisen, joka ilmeisesti yritti sytyttää itsensä tuleen. Nainen oli valanut itsensä bensiinillä, kertoo paikallinen Global Times. Vielä ei ole tietoa, ovatko nainen ja räjähdys yhteydessä toisiinsa.

Intian ja Etelä-Korean suurlähetystöt eivät olleet tietoisia mistään erikoisesta tapahtumasta. Suurlähetystöt kertovat jatkavansa työskentelyä normaalisti. Suurlähetystöt sijaitsevat lähellä Yhdysvaltain suurlähetystöä.

26.7. klo 10:20. Juttua päivitetty. Lisätty tietoja tapahtumista.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti