Uutiset

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on saanut koronavirustartunnan – Myös Melania on saanut tartunnan

Kuva: EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi perjantaiaamuna Suomen aikaa Twitterissä, että hänellä ja ensimmäisellä naisella Melania Trumpilla on todettu koronatartunta.

– Aloitamme karanteenin ja toipumisprosessin välittömästi. Selviämme tästä yhdessä, Trump kirjoittaa.

 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jatkaa virkavelvollisuuksiensa hoitoa Valkoisesta talosta koronavirustartunnasta huolimatta.

Aikaisemmin Donald Trumpin läheisellä neuvonantajalla Hope Hicksillä todettiin koronatartunta.

Presidentti ei kertonut, kuinka pitkäksi aikaa hän aikoo eristäytyä.

Trump ilmoitti muutamaa tuntia aiemmin asettuvansa karanteeniin sen jälkeen, kun tämän neuvonantajalla Hope Hicksilla todettiin koronatartunta.

Hicks matkusti Trumpin kanssa tiistaina Ohioon ensimmäiseen vaaliväittelyyn sekä keskiviikkona Minnesotaan Trumpin kampanjatilaisuuteen.

– Hope Hicksilla, joka on tehnyt hyvin paljon töitä pitämättä edes lyhyttä taukoa, on todettu koronatartunta. Kamalaa! Ensimmäinen nainen ja minä odotamme omia testituloksiamme. Sillä välin aloitamme karanteeniprosessimme, Trump kirjoitti Twitterissä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja hänen vaimonsa Melania voivat hyvin, kertovat presidenttiparin lääkärit.

Hicks on toiminut aiemmin Valkoisen talon viestintäpäällikkönä, mutta jätti tehtävänsä vuonna 2018. Ennen pestiään viestintäpäällikkönä Hicks toimi Valkoisen talon viestintäneuvonantajana.

Hän on kuulunut Trumpin sisäpiiriin jo pidempään, sillä hän toimi pr-asiantuntijana Trumpin bisnesorganisaatiossa. Hicks oli myös yksi ensimmäisistä jäsenistä Trumpin presidentinvaalikampanjan lehdistötiimissä.

Trumpin lähellä tartuntoja aiemminkin

Hicks ei ole ensimmäinen Trumpin henkilökuntaan kuuluva henkilö, joka on saanut koronatartunnan.

Koronatartuntoja todettiin Trumpin vaalikampanjan työntekijöiden keskuudessa muun muassa kesäkuussa Oklahoman Tulsassa järjestetyn vaalikampanjatilaisuuden jälkeen.

Tulsassa havaittiin vaalitilaisuuden jälkeen piikki koronatartunnoissa.

Trump ei myöskään juuri koskaan pidä julkisesti kasvomaskia. Hän on perustellut maskittomuuttaan toistuvilla koronatesteillä.

Uusimmat

Fingerpori

comic