Uutiset

Yhdysvaltain presidentti on tviittaillut maanantaiaamuna kulmikkaaseen tapaansa — Trump: Venäjä-suhteet huonommat kuin koskaan

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut maanantaiaamun aikana tyylilleen uskollisesti sosiaalisessa mediassa muun muassa Yhdysvaltojen surkeita Venäjä-suhteita ja Nato-kokouksen onnistumista.

Aamuyhdeksän jälkeen Trump kirjoitti Twitterissä, että Yhdysvaltojen suhde Venäjään on huonompi kuin koskaan useita vuosia jatkuneen yhdysvaltojen typeryyden ja tyhmyyden takia.

Trump kirjoitti tviitin vain hetkeä ennen kuin hänen oli tarkoitus nousta erikoisvalmisteiseen limusiiniinsa matkatakseen aamiaistapaamiselle Suomen presidentin Sauli Niinistön virka-asunnolle Mäntyniemeen Helsingin Meilahdessa.

Tätä ennen Trump tviittasi äkäisesti syyttäen presidentti Obamaa siitä, että Venäjä pääsi vaikuttamaan Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Trumpin mukaan Obama ei uskonut venäjän sotkeentumisen vaaleihin olevan mahdollista, eikä tehnyt asialle mitään, koska uskoi ”kieron” Hilary Clintonin voittavan vaalit.

Katkeraan sävyyn Trump väitti, että vasta hänen voittonsa tekikin Venäjän vaalivaikuttamisesta ”ison jutun”, mikä johti ”noitavainoihin”.

Aamutuimaan pesidentti Trump oli vielä hyvällä tullella ja kertoi Twitterissä saaneensa paljon kiitospuheluita Nato-maiden johtajilta. Presidentin mukaan johtajat ovat kiitelleet häntä siitä, että hän toi heidät yhteen ja auttoi keskittymään budjettiin.

Trump kuitenkin syytti mediaa epätarkasta uutisoinnista ja ilmoitti, että kokous oli onnistunut.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic