Uutiset

Yhdysvaltain puolustusministeri vahvistaa: Jemenin sodan rauhanneuvottelut järjestetään Ruotsissa joulukuussa

Puolustusministeri Mattis vahvisti toimittajille, että neuvotteluissa ovat osapuolina mukana YK:n tunnustama hallitus ja huthi-kapinalliset.
Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis puhui toimittajille Pentagonissa 13. marraskuuta. Arkistokuva.

Yhdysvaltain puolustusministeri Jim Mattis kertoi keskiviikkona, että rauhanneuvottelut Jemenin sodan lopettamiseksi järjestetään Ruotsissa joulukuussa. Mattis vahvisti toimittajille, että neuvotteluissa ovat osapuolina mukana YK:n tunnustama hallitus ja huthi-kapinalliset. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Mattis totesi keskiviikkona myös, että Saudi-Arabia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat ovat lopettaneet hyökkäysoperaatioita Jemenin satamakaupungin Hodeidahin ympärillä.

Pelastakaa lapset -järjestö tiedotti tiistaina, että noin 85 000 alle viisivuotiaan lapsen arvioidaan kuolleen äärimmäiseen nälkään ja tauteihin Jemenin sodassa sen jälkeen, kun konflikti kiihtyi huhtikuussa 2015.

Arvio kuolleista perustuu YK:n kokoamiin tietoihin sekä hoitoa saamattomien vakavasta aliravitsemuksesta kärsivien alle viisivuotiaiden lasten kuolleisuuslukuihin. Arvion mukaan noin 84 700 vakavasti aliravittua lasta on menehtynyt vuoden 2015 huhtikuun ja tämän vuoden lokakuun välisenä aikana.

Jemenin sodan seurauksena aliravitsemuksesta kärsivien lasten on saatava apua ennen kuin on liian myöhäistä, järjestö varoitti.

Uusimmat

Fingerpori

comic