Uutiset

Yhdysvaltain toinen korona-aalto voi olla aiempaa pahempi – Osuu flunssakauden kanssa päällekkäin

Tautikeskus CDC:n johtaja kehottaa yhdysvaltalaisia ottamaan influenssarokotteen ennen flunssakautta.
Yhdysvalloissa on varmistettu Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 825  000 koronatartuntaa ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut noin 45  000 ihmistä. Kuva Bronxista. Kuva: EPA

Yhdysvaltain toinen korona-aalto voi olla aiempaakin tuhoisampi, kertoi Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n johtaja Robert Redfield tiistaina paikallista aikaa.

Hänen mukaansa on mahdollista, että koronavirus kurittaa maata ensimmäistäkin aaltoa pahemmin ensi talvena, koska toinen aalto osuu luultavasti päällekkäin flunssakauden kanssa. Redfield kertoi asiasta Washington Postin myöhään tiistaina julkaisemassa haastattelussa.

Redfield kehotti yhdysvaltalaisia varautumaan tulevien kuukausien aikana muun muassa ottamalla influenssarokotukset ennen seuraavaa flunssakautta.

–  (Rokotteen ottaminen) voi mahdollistaa sen, että sairaalassa on tarjolla vuodepaikka äidillesi tai isoäidillesi, joka voi saada koronaviruksen, hän painotti.

Terveydenhuollon vaikea selvitä kahdesta viruksesta

Redfieldin mukaan korona saapui Yhdysvaltoihin juuri, kun tavanomainen flunssakausi oli lientymässä. Jos kummankin viruksen pahin piikki olisi iskenyt samanaikaisesti, olisi terveydenhuoltojärjestelmän ollut Redfieldin mukaan erittäin vaikea selvitä siitä.

Hän arvioi lehdelle, että kaksi päällekkäistä hengitystieinfektioaaltoa voisi aiheuttaa ennalta-arvaamattoman kuormituksen maan terveydenhuoltojärjestelmälle.

Yhdysvalloissa on varmistettu Johns Hopkins -yliopiston mukaan yli 825  000 koronatartuntaa ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut noin 45  000 ihmistä.

Väkilukuun suhteutettuna Yhdysvalloissa on kuollut koronan vuoksi 137 ihmistä miljoonaa asukasta kohden, kertoo maailman koronatartuntoja seuraava Worldometer-sivusto. Suomessa vastaava luku oli keskiviikkoaamuna 25.

Uusimmat

Fingerpori

comic