Uutiset

Yhdysvaltain ulkoministeri ei vakuuttunut Pohjois-Korean ohjuskokeesta: "Monet pullistelevat ennen neuvotteluja"

Torstaina ammutut ohjukset olivat Pohjois-Korean mukaan "varoitus sodanlietsojille".
Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n julkaisemissa kuvissa näytetään diktaattori Kim Jong-un seuraamassa ohjuskoetta. Kuva: KCNA
Pohjois-Korean uutistoimisto KCNA:n julkaisemissa kuvissa näytetään diktaattori Kim Jong-un seuraamassa ohjuskoetta. Kuva: KCNA

Pohjois-Korea on kertonut, että sen torstaina järjestämä ohjuskoe oli varoitus Etelä-Korean asetuontia ja muiden maiden kanssa järjestettäviä sotaharjoituksia vastaan.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kutsui Reutersin mukaan koetta ”vakavaksi varoitukseksi Etelä-Korean sodanlietsojille”.

– Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kehittää jatkuvasti erittäin voimakkaita aseita, jotta voimme poistaa mahdolliset ja välittömät uhat, jotka kohdistuvat maamme turvallisuuteen etelästä, Kim sanoi.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea järjestävät toistuvasti yhteisiä sotaharjoituksia. Seuraavat on tarkoitus järjestää ensi kuussa, kertoo BBC.

Yhdysvallat ei pitänyt koetta uhkana

Pohjois-Korea laukaisi kaksi uudentyyppistä lyhyen kantaman ohjusta torstaina. Ohjukset laukaistiin Korean niemimaan ja Japanin välissä sijaitsevaan Japaninmereen.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean joukkojen yhteinen johto totesi tiedotteessa, että se ei pidä ohjuskoetta uhkana kumpaakaan maata vastaan. Lisäksi kokeella ei sen mukaan ole vaikutusta niiden toimintaan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump lupasi lopettaa yhteisten sotaharjoitusten järjestämisen, kun hän tapasi Kim Jong-unin ensi kertaa kesäkuussa 2018.

Tuoretta ohjuskoetta Fox News -kanavalle kommentoinut Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ei ollut vaikuttunut kokeesta. Hän mukaansa Pohjois-Korea oli Yhdysvaltain kanssa käymien neuvottelujen alla toimia, jotka olisivat Yhdysvaltain, Japanin ja Etelä-Korean kannalta ”paljon vaarallisempia”.

– Tiedäthän, monet maat pullistelevat ennen saapumistaan neuvottelupöytään, Pompeo totesi.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti