Uutiset

Yhdysvaltain ulkoministeri varoitti Venäjää puuttumasta maan presidentinvaaleihin – puuttuminen heikentäisi maitten suhteita entisestään

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille. Kiistakysymyksistä huolimatta Venäjän ja Yhdysvaltain ulkoministerit kiittelivät toisiaan hyvistä keskusteluista.
Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat toisensa Sotšissa. Kuva: PAVEL GOLOVKIN / POOL
Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tapasivat toisensa Sotšissa. Kuva: PAVEL GOLOVKIN / POOL

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo varoitti Venäjää sekaantumasta vuoden 2020 USA:n presidentinvaaleihin.

– Yhdysvallat ei tule hyväksymään mitään Venäjältä tulevaa häirintää vuoden 2020 presidentinvaaleissa, Pompeo totesi tiistaina Sotšissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Yhdysvaltain ulkoministerin ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin yhteisessä tiedotustilaisuudessa Pompeo kertoi kehottaneensa Venäjää todistamaan, että häirintä on menneisyyttä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Pompeo oli todennut, että puuttuminen maan sisäisiin asioihin johtaisi Yhdysvaltain ja Venäjän välisten suhteiden heikentymiseen entisestään.

Venäjä puolestaan kiisti puuttuneensa maan vaaleihin.

Yhdysvallat ei halua sotaa Iranin kanssa

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit tapasivat toisensa Sotšissa tiistaina. Tapaamisen aikana ministerit keskustelivat myös Venezuelan tilanteesta sekä Iranista.

Yhdysvaltain ulkoministeri vakuutti, ettei maa halua sotaan Iranin kanssa, mutta korosti samalla, että Yhdysvallat vastaa, mikäli Iran uhkaa maan intressejä.

Iranin ylin hengellinen johtaja ayatollah Ali Khamenei ilmoitti välittömästi, ettei Yhdysvaltain ja Iranin välillä ole sotaa kasvaneista jännitteistä huolimatta. Samalla hän kuitenkin toisti sen, ettei Iran neuvottele Yhdysvaltain kanssa ydinsopimuksesta.

Pompeo vaati Venäjää lopettamaan tukeansa Venezuelan presidentille

Pompeo vaati myös Venäjää lopettamaan tukensa Venezuelan presidentille Nicolas Madurolle, jota Yhdysvallat ei pidä maan laillisena johtajana. EU-maat ovat samalla linjalla.

– Madurolla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa, Pompeo sanoi.

Tiistaina korkea-arvoisen tapaamisen oli määrä jatkua Pompeon ja Venäjän presidentti Vladimir Putnin tapaamisella.

Tapaaminen on merkittävin sitten viime kesän, jolloin Putnin ja Yhdysvaltojen presidentti Donlad Trump tapasivat toisensa Helsingissä.

Vaikka Yhdysvaltain ja Venäjän välillä on useita maitten suhteita hiertäviä asioita, Pompeon ja Lavrov kiittelivät toisiaan suorista ja hyödyllisistä keskusteluista.

Uusimmat

Fingerpori

comic