Uutiset

Yhdysvaltalainen pappi sai tuomion Turkissa– välttää vankilareissun

Terrorismisyytteistä tuomion saanut Andrew Brunson ei joudu istumaan saamaansa reilun kolmen vuoden tuomiota, sillä hän on ollut pidätettynä ja kotiarestissa Turkissa lokakuusta 2016.
Pastori Andrew Brunson (keskellä) saapui oikeuskäsittelyyn Izmiriin Turkissa 12. lokakuuta.

Turkissa paikallinen oikeusistuin langetti amerikkalaiselle pastorille Andrew Brunsonille 3 vuoden ja yhden kuukauden mittaisen tuomion. Häntä on syytetty terrorismista.

Brunsonin ei tarvitse suorittaa tuomiotaan, sillä häntä on pidetty vangittuna lokakuusta 2016 ja myöhemmin hänet on siirretty kotiarestiin. Tuomion jälkeen myös hänen matkustuskieltonsa puretaan.

Yli 20 vuotta maassa asuneen evankelisen pastorin tapaus on poikinut Yhdysvaltojen ja Turkin välille diplomaattisen kriisin ja Yhdysvallat on muun muassa langettanut pakotteita Turkille.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kertonut työskennelleensä Brunsonin vapauttamiseksi.

– Ajatukseni ja rukoukseni ovat nyt pastori Brunsonissa, ja me toivomme, että saamme hänet pian turvallisesti kotiin, Trump tviittasi perjantaina.

Uutistoimisto Reutersin tietojen mukaan pastori voi päästä kotiin armeijan lentokoneen kyydillä. Uutistoimiston haastattelemien viranomaisten mukaan Brunson voidaan lennättää Saksan kautta takaisin Yhdysvaltoihin, mutta tarkka aika ei ole vielä tällä hetkellä tiedossa

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti