Uutiset

Yhdysvaltojen osavaltiot valittelevat terveydenhuollon resursseja ja lisäävät rajoituksia – Presidentti Trump haluaa bisneksen käyntiin

Presidentti Donald Trump sanoi viime yönä lehdistötilaisuudessa, että yritysten toimintaan kohdistuvien rajoitusten jatkamista arvioidaan kuun lopussa.
Kuva: epa08316989
Kuva: epa08316989

Useat Yhdysvaltojen kuvernöörit lisäsivät maanantaina uusia liikkumisrajoituksia ja kehottivat miljoonia amerikkalaisia pysymään kotona.

Ainakin 18 osavaltion kuvernöörit ovat viime viikosta lähtien määränneet, että asukkaiden tulee liikkua ulkona vain välttämättömistä syistä, kuten kauppaan, apteekkiin, huoltoasemille ja lääkäriin. Ei-välttämättömät liikkeet on myös määrätty suljettaviksi.

Viimeisimpänä kansalaisten toimintaa rajoittaneiden osavaltion joukkoon liittyi Washingtonin osavaltio, jossa on kuollut lähes yli neljännes kaikista Yhdysvalloissa menehtyneistä koronaviruspotilaista.

– Tämä on inhimillinen tragedia, jonka mittakaavaa emme vielä voi ennustaa, sanoi osavaltion kuvernööri Jay Inslee.

Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom puolestaan sanoi osavaltion tarvitsevan 50 000 uutta sairaalavuodetta, jotta ennustettu koronaviruspotilaiden määrän kasvu saadaan hoidettua. New Yorkin kuvernööri Bill de Blasio puolestaan pyysi apua lääkintämateriaalien saamiseksi jopa yksityishenkilöiltä.

Virukseen on tiistaiaamuun mennessä sairastunut yli 46 000 amerikkalaista. Kuolleita on yli 580.

Rajoitukset jatkuisivat siellä, missä on sairastuneita

Presidentti Donald Trump näyttää kuitenkin olevan matkalla toiseen suuntaan.

Hän sanoi viime yönä lehdistötilaisuudessa, että Yhdysvaltojen sulku päättyy pian, eikä koronaviruksesta aiota tehdä pitkään jatkuvaa taloudellista ongelmaa.

– Emme voi antaa hoidon olla pahempi kuin ongelma itse, Trump sanoi.

Trump sanoi arvioivansa kuun lopussa, jatketaanko liiketoiminnan rajoituksia. Tuolloin päättyy Valkoisen talon ohjeistus rajoittaa sosiaalista kanssakäymistä ja tarpeetonta matkustamista.

Trump sanoi, että yritysten liiketoimintaan kohdistuvia rajoituksia olisi mahdollista helpottaa niissä osavaltioissa, joissa tartuntamäärät ovat vähäisiä, kuten Nebraskassa, Idahossa ja Iowassa. Rajoituksia jatkettaisiin siellä, missä tartuntoja on paljon, kuten New Yorkissa.

– Jos se olisi lääkäreistä kiinni, he sulkisivat koko maailman, Trump sanoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic