Uutiset

Yhdysvaltojen ulko- ja puolustusministerit Zelenskyin luona Kiovassa

Ensimmäinen amerikkalainen ministerivierailu sodan syttymisen jälkeen.
Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin ovat saapuneet Kiovaan tapaamaan Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyitä. Lehtikuva// AFP / GENYA SAVILOV

Yhdysvaltojen ulkoministeri Antony Blinken ja puolustusministeri Lloyd Austin ovat saapuneet Kiovaan tapaamaan Ukrainan presidentti Volodomyr Zelenskyitä.

Presidentin neuvonantaja Oleksi Arestovitsh vahvisti tapaamisen sunnuntaina Youtube-kanavalla.

–  He puhuvat presidentin kanssa parhaillaan. Ehkä he voivat auttaa.

Kyseessä on Yhdysvaltain ensimmäinen virallinen vierailu Ukrainaan sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kaksi kuukautta sitten.

–  Ukrainan kansa on tänään yhtenäinen ja vahva, ja Ukrainan ja Yhdysvaltojen ystävyys ja kumppanuus vahvempia kuin koskaan, Zelenskyi tviittasi myöhään sunnuntaina.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Arestovitsh toisti Ukrainan monesti esittämän pyynnön saada hyökkäysaseita ja sanoi, että ilman niitä ”joka päivä tulee uusi Butsha”. Hän arvioi myös, että amerikkalaisministerit eivät olisi tulleet vierailulle, ellei Yhdysvallat olisi valmis lisäämään aseapuaan.

Zelenskyi sanoi lauantaina olevansa kiitollinen Yhdysvaltojen tähän mennessä antamista aseista vaikka toivoo Ukrainan saavan vielä tehokkaampia aseita käytettäviksi Venäjää vastaan.

Myös Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on aikaisemmin sanonut olevansa halukas käymään Kiovassa. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan tällaista vierailua ei kuitenkaan ole nyt suunnitteilla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic