Uutiset

Yhtiökokousedustaja: Sammon osakkeiden mitätöinti kimurantti asia, lisäaika olisi hyväksi

Joensuulainen

Ulla Mikkola

pitää Sammon yhteistilillä olevien osakkeiden mitätöintiä kimuranttina asiana. Hän kommentoi yhtiökokouksen esityslistalla olevaa asiaa Helsingin Messukeskuksen pihalla juuri ennen yhtiökokouksen alkua. Mikkola edustaa yhtiökokouksessa Suomen naisten liikuntakasvatussäätiötä, joka omistaa Sammon osakkeita.

Mikkola toivoo, että yhtiökokous päättäisi vielä antaa lisää aikaa löytää osakkeiden omistajat. Sammon yhteistilillä on noin kuusi miljoonaa osaketta, joiden arvo on noin 280 miljoonaa euroa.

Espoolainen

Maija-Liisa Karppinen

ei kannata lisäajan antamista osakkaiden löytämiseksi. Hän painottaa, että osakkeenomistajien on itse huolehdittava omistuksestaan.

Sammon yhteistilillä olevien osakeoikeuksien menettäminen on Sammon yhtiökokouksen esityslistalla, koska Sammon kahdelta osakkeenomistajalta tuli yhtiökokoukseen liittyvät esitykset. Sijoittaja

Taito Tuunanen

esittää, että osakeoikeuksien menettäminen lykättäisiin ainakin helmikuuhun 2020 asti.

Sammon yhtiökokous pidetään tänään iltapäivällä kello 14 alkaen.

Sampon osakkeet – tästä on kyse

Keskinäinen vakuutusyhtiö Sampo listattiin pörssiin vuoden 1987 alussa. Yhtiömuodon muutoksen yhteydessä Sammon asiakkaista tuli Sammon osakkeenomistajia. Kukin osakas sai osakkeita siinä suhteessa, miten suuri asiakkuus oli.

Tyypillisimmin osakkeita jaettiin 2–4 kappaletta asiakasta kohti, ja Sammolla oli ensi vaiheessa yli 800 000 osakkeenomistajaa.

Sampo siirtyi arvo-osuusjärjestelmään 1997. Niille osakkeenomistajille, jotka eivät kirjanneet omistustaan arvo-osuustilille, avattiin yhteistili.

Sampo lähetti marraskuussa 2016 kirjeen 75 000 yksityishenkilölle, jotka olivat merkittynä omistajiksi Sammon osakasrekisteriin 1997 ja joiden tiedot pystyttiin selvittämän väestörekisteristä. Sampo ei ole yrittänyt tavoittaa esimerkiksi taloyhtiöitä tai yhdistyksiä, joilla on yhteistilillä olevia osakkeita.

Noin 100 000 henkilöä on ottanut yhteyttä Sammon osakaspalveluihin kirjeen lähettämisen jälkeen.

Yhteistilillä on noin 6 miljoonaa osaketta, ja niiden arvo on noin 280 miljoonaa euroa. Yhteistilillä olevien osakeoikeuksien menettäminen oli Sammon yhtiökokouksen esityslistalla, koska Sammon kahdelta osakkeenomistajalta tuli yhtiökokoukselle tähän liittyvät esitykset.

Sijoittaja Taito Tuunasen yhtiö Hälläväliä Oy ehdotti yhtiökokoukselle, että osakeoikeuksien menettäminen lykättäisiin ainakin helmikuuhun 2020 asti. Sammon yhtiökokous päättää tänään torstaina, siirtyvätkö yhteistilillä olevat osakkeet Sammolle.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic