Uutiset

YK:n rauhanturvajohtaja Lännen Medialle: Luotamme Suomen kaltaisiin maihin

Tulevaisuuden rauhanturvaamisessa nojataan entistä enemmän yksittäisiin edistyneisiin kykyihin kuin suuriin massoihin, uskoo YK rauhanturvaoperaatioista vastaava alipääsihteeri Jean-Pierre Lacroix.

-Tällaisissa asioissa luotamme Suomen kaltaisiin maihin, Jean-Pierre Lacroix kertoo Lännen Median haastattelussa.

Kyseessä voivat olla modernit sotilaalliset ja/tai tekniset keinot, kuten vaikkapa nykyaikainen sotilastiedustelu, ja toisaalta tarvetta on esimerkiksi koulutetulle henkilöstölle. Lacroix’n mukaan tarvetta on myös entistä suuremmalle määrälle naispuolisia rauhanturvaajia esimerkiksi poliisitehtäviin.

-Suomesta naisammattilaisia on tullut suhteessa varsin paljon. Suomen ja muiden samankaltaisten maiden rooli YK:n tukemisessa on entistä tärkeämpi, ja luotamme tukeenne paljon. Näistä asioista olen keskustellut tänäänkin, tiistaina Suomessa vieraillut Lacroix totesi.

Tulevan vuoden aikana YK aikoo käydä läpi suuren osan rauhanturvaoperaatioistaan. YK:n rauhanturvabudjettia karsittiin merkittävästi kesällä, kun erityisesti presidentti Donald Trumpin hallinnon vaatimuksesta noin kahdeksan miljardin vuosibudjetista leikataan ensi vuonna kuusisataa miljoonaa dollaria. Lacroix’n mukaan kustannuspaine on kasvanut, mutta järjestön historiassa tämä ei ole aivan uutta.

-Tiettyyn pisteeseen asti on aivan tervettä, että tavoittelemme suurempaa tehokkuutta ja olemme siihen hyvin sitoutuneita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic