Uutiset

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui kilpaveneen ja huviveneen törmäyksessä Hangon edustalla

Onnettomuus tapahtui Poker Run -veneilytapahtumassa, joka keskeytettiin.

Hangon edustalla tapahtui lauantaina veneilyonnettomuus, jossa yksi ihminen kuoli ja toinen vietiin loukkaantuneena sairaalahoitoon.

Onnettomuus tapahtui Poker Run -veneilytapahtuman yhteydessä. Tapahtuma keskeytettiin onnettomuuden jälkeen.

Merivartioston mukaan onnettomuudessa oli osallisena yksi kilpavene ja yksi huvivene. Sekä turmassa kuollut että loukkaantunut olivat huviveneessä törmäyksen tapahtuessa. Kilpaveneessä oli kyydissä yksi ihminen ja huviveneessä neljä.

– Onnettomuudessa mukana ollut huvivene on avonainen, kohtuullisen iso rib-vene, jonka pinnassa näkyy isoja jälkiä ja murtumia. Vene ei mennyt mitenkään kappaleiksi ja se kelluu vielä, Suomenlahden merivartioston yleisjohtaja Tommi Salopelto kertoi STT:lle.

Sekä poliisi että Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) ovat käynnistäneet tutkinnan tapahtuneesta. Molemmat olivat vielä lauantai-iltana vaitonaisia yksityiskohdista. Poliisi ei vielä kerro, epäilläänkö tapauksessa rikosta.

– Siihen en pysty vielä ottamaan kantaa, tutkinta on liian alkuvaiheessa, tutkinnanjohtaja, komisario Markus Ramstedt, kertoi STT:lle.

Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber arveli, että ensimmäisten tietojen saaminen menee pitkälle iltaan.

–   Tutkijat ovat paikan päällä, Bieber vastasi STT:lle, muttei osannut vielä kertoa enempää.

– Tapahtuma on veneiden reittiajo, jonka alussa on hyvin valvottu tila, jossa yksi vene kerrallaan ajaa nopeusajoja. Nyt emme tarkalleen tiedä, miksi tämä yksi vene on törmännyt toiseen veneeseen, tapahtuman järjestäjä Petri Järvinen sanoi STT:lle.

Vene nousi törmäyksessä ilmaan

Törmäyksen läheiseltä kalliolta nähnyt Kirsi Larkiala kuvailee tilannetta järkyttäväksi, vaikkei uhreista ollutkaan aluksi tietoa.

– Olimme kaikki suu auki, ja kaikki vilteillä istuvat ihmiset nousivat seisomaan epäuskoisina. Kallioilla vallitsi syvä hiljaisuus, hän kuvailee.

Osallisena olleen huviveneen kohtalo ei paikan päällä heti valjennut muille katsojille.

– Ensin luulin, ettei katsojaveneelle käynyt mitään. Vasta tuntien päästä tajusin poliisin tiedotteesta, että sivullinen katsoja kuoli. Todella järkyttävää ja surullista.

Larkialan kuvaamalla videolla näkyy, kuinka kovaa vauhtia ajava vene nousee törmäyksen voimasta ilmaan. Huviveneestä näyttää videon perusteella lentävän ihminen tai ihmisenmallinen esine veteen törmäyksen yhteydessä.

Poker Run -veneilytapahtuman reitin oli tänä vuonna tarkoitus kulkea Hangosta länteen. Tapahtuman ideana on käydä määrätyillä rasteilla ja kerätä niistä pelikortteja, joista muodostetaan mahdollisimman hyvä pokerikäsi. Tapahtumaa on järjestetty Hangossa vuodesta 2006 asti. STT

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic