Uutiset

Yksi kansainvälinen etsintäkuulutus yhä voimassa Turun puukotukseen liittyen

Poliisi on yrittänyt tavoittaa Turun joukkopuukotukseen liittyen uzbekistanilaistaustaista miestä, mutta häntä ei ole tavoitettu kansainvälisestä etsintäkuulutuksesta huolimatta. Mies asui Turussa, mutta lähti todennäköisesti Suomesta viime kesänä.

Keskusrikospoliisin tietojen mukaan mies on ulkomailla.

Poliisi ei ole tarkentanut ainakaan toistaiseksi, missä roolissa miestä halutaan kuulla. Todistajana vai rikoksesta epäiltynä?

-Haluamme kuulla häntä ja selvittää hänen osallisuuttaan tapahtumiin. Turun puukotuksen haastehakemuksessa on vain pääepäillyn nimi, tutkinnanjohtaja Olli Töyräs kertoi Lännen Medialle maaliskuun alussa.

Syyttäjä toimitti Varsinais- Suomen käräjäoikeuteen helmikuun lopussa haastehakemuksen, jossa marokkolaista Abderrahman Bouananea syytetään Turussa 18. elokuuta 2017 tehdyistä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Bouanane ei ole esitutkinnassa kiistänyt puukotuksia, mutta oman ilmoituksensa mukaan hänellä ei kuitenkaan ole ollut aitoja muistikuvia kaikista puukotustapahtumista. Bouanane ei toistaiseksi ole ilmaissut selkeästi, toimiko hän terroristisessa tarkoituksessa.

Oikeudenkäynnin varsinaista pääkäsittelyä edeltävä valmisteluistunto pidetään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa tänään 20. maaliskuuta ja pääkäsittely on alustavasti ajateltu aloittaa 9. huhtikuuta Turun vankilassa.

Valmisteluistunnossa kartoitetaan asianosaisten vaatimukset ja vastaukset sekä riitaisiksi jäävien seikkojen toteennäyttämiseksi nimettävä todistelu.

Lisäksi valmisteluistunnossa kartoitetaan oikeudenkäynnin kulun kannalta merkityksellisiä käytännön seikkoja, esimerkiksi tulkkien tarve.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic