Uutiset

Yksitoista ihmistä saatu ulos Thaimaan luolasta – jäljellä enää kaksi pelastettavaa

Thaimaan luolastosta on saatu nyt yksitoista ihmistä pelastettua. Tiistaina pelastustyöt Tham Luangin luolalla ovat selvästi nopeutuneet.

Ensimmäinen poika saatiin ulos puoliltapäivin Suomen aikaa tiistaina, ja reilun tunnin sisällä jo kolmas ihminen oli saatettu ulkoilmaan. Operaatiossa on edetty kaksi tuntia nopeammin kuin edellisenä päivänä.

Luolassa on jäljellä enää kaksi pelastettavaa.

Tiistain on määrä olla pelastusoperaation viimeinen päivä. Edellisenä kahtena päivänä luolasta saatettiin ulos neljä poikaa kumpanakin päivänä.

Kaksitoista poikaa ja heidän jalkapallovalmentajansa jäivät veden saartamiksi 23. kesäkuuta neljän kilometrin päähän luolan suuaukolta Thaimaan ja Burman eli Myanmarin rajalla. Heidät löydettiin viime viikon maanantaina.

Luolassa on kahden alkuperäiseen ryhmään kuuluneen lisäksi kolme Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltajaa, jotka menivät luolaan useita päiviä sitten ryhmän seuraksi.

Pelastusoperaation johtaja Narongsak Osottanakorn sanoi aiemmin tiistaina, että viimeinen operaatio olisi aiempaa ”haasteellisempi” tämän vuoksi.

Pojat hyvässä kunnossa

Ulkomaiset ja Thaimaan erikoisjoukkojen sukeltajat ovat ohjanneet poikia ulos neljä kilometriä pitkää luolakäytävää pitkin, joka osin on veden alla.

Sunnuntaina ja maanantaina pelastetut kahdeksan poikaa ovat hyvässä kunnossa. Osa heistä on pyytänyt suklaapäällysteisiä lepiä aamiaiseksi.

Kahdella pojista epäillään tulehdusta keuhkoista.

Poikia pidetään yhä eristyksessä, koska riskinä on infektioiden saaminen. He eivät ole tavanneet vanhempiaankaan muuten kuin lasin läpi.

Poikia pidettäneen sairaalassa seuraavan viikon erilaisten testien vuoksi.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic