Uutiset

Yle: Annika Saarikko ei tavoittele keskustan puheenjohtajuutta vuonna 2020

Saarikko ei asetu ehdokkaaksi puheenjohtajakilpailuun Vantaan puoluekokouksessa kesällä 2020. Meneillään olevassa puheenjohtajakilpailussa hän tukee Antti Kaikkosta.
Annika Saarikko ei tavoittele keskustan puheenjohtajuutta. Arkistokuva. Kuva: Pekka Lassila
Annika Saarikko ei tavoittele keskustan puheenjohtajuutta. Arkistokuva. Kuva: Pekka Lassila

Keskustan kansanedustaja Annika Saarikko ei asetu ehdolle keskustan puheenjohtajaksi vuonna 2020. Saarikko kertoo asiasta Ylen haastattelussa.

Aiemmin hän on kertonut julkisuudessa tukevansa parhaillaan meneillään olevassa keskustan puheenjohtajakilvassa puolustusministeri Antti Kaikkosta (kesk.) Myös elinkeinoministeri Katri Kulumni (kesk.) tavoittelee puolueen puheenjohtajuutta.

– Se, että kannattaa toista ehdokasta, ei tarkoita että vastustaisi toista. Se, että ilmaisee tukensa jollekin, on demokratian ydintä. Mutta vaalin jälkeen on toinen tilanne. Vain yhteistyöllä onnistumme, Saarikko kirjoitti Facebook-tilillään.

Saarikko kertoo Ylen haastattelussa, että hän sitoutuu parhaansa mukaan tukemaan tulevaa puheenjohtajaa eli Kaikkosta tai Kulumnia.

– En halua, että minusta jää lymyilevää varjoa uudelle puheenjohtajalle. Siksi haluan tehdä selväksi, että minä en aio asettua ehdokkaaksi puheenjohtajakilpailuun Vantaan puoluekokouksessa kesällä 2020, Saarikko sanoo Ylelle.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti